Хрупкави смачкани картофи на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, малки по размер
- 1/3 чаена чаша зехтин
- сол кашер
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Сварете картофите в голяма тенджера с подсолена вода за около 10 минути, докато омекнат.
- Оставете ги да се охладят леко върху кухненска хартия, за да се отцедят добре.
- Използвайте плосък предмет, за да ги смачкате до дебелина около 1 сантиметър.
- Намажете картофите с четка от двете страни и ги поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Подредете в тавата и печете в продължение на 30 минути до златисто кафяв цвят и хрупкава коричка.
- Поднесете печените картофи топли, самостоятелно или като гарнитура към любимите ви месни ястия.
Приятен апетит!
Снимки: foxvalleyfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
Коментари към Хрупкави смачкани картофи на фурна