Хрупкави смачкани картофи на фурна

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, малки по размер
- 1/3 чаена чаша зехтин
- сол кашер
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Сварете картофите в голяма тенджера с подсолена вода за около 10 минути, докато омекнат.
- Оставете ги да се охладят леко върху кухненска хартия, за да се отцедят добре.
- Използвайте плосък предмет, за да ги смачкате до дебелина около 1 сантиметър.
- Намажете картофите с четка от двете страни и ги поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Подредете в тавата и печете в продължение на 30 минути до златисто кафяв цвят и хрупкава коричка.
- Поднесете печените картофи топли, самостоятелно или като гарнитура към любимите ви месни ястия.
Приятен апетит!
Снимки: foxvalleyfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
Коментари към Хрупкави смачкани картофи на фурна