Хрупкави патладжанени кръгчета
Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 1/2 чаена чаша брашно
- сол
- 3 разбити яйца
- 1 1/2 чаена чаша хлебни трохи, подправени на вкус
- 1/2 чаена чаша фино настърган пармезан
- 1 чаена чаша доматен сос маринара за сервиране
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 220 градуса и върху тава сложете решетка.
Нарежете патладжана на филийки, а в центъра им направете кръгче (по желание).
Посолете патладжанените кръгчета и след това ги оваляйте в брашно.
Потопете ги в разбитите яйца.
Разбъркайте трохите с пармезана и оваляйте в тях патладжана.
Подредете в тавата върху решетката и печете за 20 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Сервирайте ги с доматения сос маринара.
Източник:
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Патладжан с тиквички и яйца на тиган
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
Коментари към Хрупкави патладжанени кръгчета