Хрупкави патладжанени кръгчета
Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 1/2 чаена чаша брашно
- сол
- 3 разбити яйца
- 1 1/2 чаена чаша хлебни трохи, подправени на вкус
- 1/2 чаена чаша фино настърган пармезан
- 1 чаена чаша доматен сос маринара за сервиране
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 220 градуса и върху тава сложете решетка.
Нарежете патладжана на филийки, а в центъра им направете кръгче (по желание).
Посолете патладжанените кръгчета и след това ги оваляйте в брашно.
Потопете ги в разбитите яйца.
Разбъркайте трохите с пармезана и оваляйте в тях патладжана.
Подредете в тавата върху решетката и печете за 20 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Сервирайте ги с доматения сос маринара.
Източник:
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Патладжан
Коментари към Хрупкави патладжанени кръгчета