Хрупкави патладжанени кръгчета
Необходими продукти:
- 1 патладжан
- 1/2 чаена чаша брашно
- сол
- 3 разбити яйца
- 1 1/2 чаена чаша хлебни трохи, подправени на вкус
- 1/2 чаена чаша фино настърган пармезан
- 1 чаена чаша доматен сос маринара за сервиране
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 220 градуса и върху тава сложете решетка.
Нарежете патладжана на филийки, а в центъра им направете кръгче (по желание).
Посолете патладжанените кръгчета и след това ги оваляйте в брашно.
Потопете ги в разбитите яйца.
Разбъркайте трохите с пармезана и оваляйте в тях патладжана.
Подредете в тавата върху решетката и печете за 20 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Сервирайте ги с доматения сос маринара.
Източник:
delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Домашна апетитка с патладжани, домати, чесън и магданоз
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Рататуй с патладжан, тиквички, домат и чесън
Коментари към Хрупкави патладжанени кръгчета