Хрупкави маслени бисквити с ванилия

Необходими продукти:
- 180 грама безсолно масло, омекотено
- 200 грама пудра захар
- 2 големи яйца
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 400 грама брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте маслото със захарта в голяма купа.
- В друга купа разбийте яйцата и добавете ваниловия екстракт. Разбъркайте.
- Постепенно ги добавете към маслената смес и разбъркайте отново.
- Пресейте отгоре брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и замесете гладко тесто.
- Разделете го на две равни части, леко изравнете с длани и покрийте с найлоново фолио.
- Охладете масленото тесто в продължение на 30 минути.
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете дъното на голяма тава с масло.
- Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до дебелина около 4-5 милиметра.
- Използвайте формички, за да изрежете бисквитките и ги разпределете в тавата.
- Печете в продължение на 10 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят за кратко, поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: wikihow.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КОРИАНДЪР 10 мл
МАСЛО ОТ ШИПКА 50 мл ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Хрупкави маслени бисквити с ванилия