Маслени бисквити с жълтък

Необходими продукти:
250 грама брашно
150 грама масло
1/2 пакетче ванилова захар
100 грама захар на пясък
4 жълтъка
2 супени лъжици какао
1,5 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Сложете добре размекнатото масло в дълбок съд.
Сварете яйцата, оставете да изстинат, обелете ги и вземете само жълтъците, които намачкайте с вилица.
След това ги добавете към маслото, разбъркайте добре и сложете ваниловата захар, обикновената кристална и отново хубаво разбъркайте.
Постепенно изсипете брашното и замесете тесто, което да бъде плътно и еластично.
Късайте парченца от него и ги оформяйте като топчета.
След това внимателно "издърпайте" едната част, за да се получи конусовидна форма.
По-добре ги направете високи, защото при печенето ще спаднат.
Така приготвените бисквитки поставете във фризера за 10 минути, за да стегнат и запазят желаната форма. Когато ги извадите, подредете в тава, застлана с хартия за печене или с фолио.
Сложете да се пекат при 180 градуса в продължение на 25 минути. Бисквитките трябва да станат златисти - това е един от признаците, че са готови.
Смесете какаото и пудрата захар. В тази смес оваляйте леко изстиналите вкуснотии и оставете да изстинат напълно.
Вече можете да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ,ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ С ПАЛМОВО МАСЛО 150 мл.
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
КАКАОВО МАСЛО 150 г ЗЕМЕЛА
КАКАОВО МАСЛО 60 г ЗЕМЕЛА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Сладки гъбки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Великденски курабии с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Здравословен спаначен снакс
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Меки маслени бисквитки с крема сирене и шоколад
Коментари към Маслени бисквити с жълтък