Маслени бисквити с жълтък
Необходими продукти:
250 грама брашно
150 грама масло
1/2 пакетче ванилова захар
100 грама захар на пясък
4 жълтъка
2 супени лъжици какао
1,5 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Сложете добре размекнатото масло в дълбок съд.
Сварете яйцата, оставете да изстинат, обелете ги и вземете само жълтъците, които намачкайте с вилица.
След това ги добавете към маслото, разбъркайте добре и сложете ваниловата захар, обикновената кристална и отново хубаво разбъркайте.
Постепенно изсипете брашното и замесете тесто, което да бъде плътно и еластично.
Късайте парченца от него и ги оформяйте като топчета.
След това внимателно "издърпайте" едната част, за да се получи конусовидна форма.
По-добре ги направете високи, защото при печенето ще спаднат.
Така приготвените бисквитки поставете във фризера за 10 минути, за да стегнат и запазят желаната форма. Когато ги извадите, подредете в тава, застлана с хартия за печене или с фолио.
Сложете да се пекат при 180 градуса в продължение на 25 минути. Бисквитките трябва да станат златисти - това е един от признаците, че са готови.
Смесете какаото и пудрата захар. В тази смес оваляйте леко изстиналите вкуснотии и оставете да изстинат напълно.
Вече можете да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ,ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ С ПАЛМОВО МАСЛО 150 мл.
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
ЗОЯ БИО КАКАОВО МАСЛО 500 гр.
КАКАОВО МАСЛО 150 г ЗЕМЕЛА
КАКАОВО МАСЛО 60 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Какаово дърво
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Маслени бисквити с жълтък