Бърза майонеза от жълтъци, рапично олио и лимон
Необходими продукти:
- 3 яйчни жълтъка
- 4 супени лъжици лимонов сок /или бял оцет/
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка бял пипер
- 1 1/4 чаена чаша рапично олио
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки в по-висок и тесен буркан.
- Разбийте ги с пасатор, като го движите надолу и нагоре до плътна и хомогенна консистенция.
- Ако майонезата е прекалено гъста за вкуса ви, добавете 1 чаена лъжичка гореща вода и пасирайте отново.
- Затворете плътно буркана и го съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Снимки: heneedsfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ,ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ С ПАЛМОВО МАСЛО 150 мл.
ПРАНАРОМ ОЛЕОКАПС 1 НОС - ГЪРЛО капсули * 30
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Как да свалим високата температура с лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Полезни ли са лимоните за хората с диабет
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да си захванем лимон от семка
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Бърза майонеза от жълтъци, рапично олио и лимон