Хрупкави картофи с пикантна бадемова коричка
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 100 грама фино смлени бадеми
- 5 грама чесън на прах
- сол, черен и червен пипер
- 3 грама лют червен пипер
- 1 супена лъжица зехтин или разтопено масло
- 5 грама чубрица
- 1 супена лъжица галета
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте, подсушете и нарежете картофите. В купа смесете смлените бадеми, чесъна, солта, червения сладък и лют пипер, черния пипер, чубрицата, галетата и зехтина.
Добавете картофите, разбъркайте и ги разпределете върху застлана с лист пергамент тава. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете. Гарнирайте със сос по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thecookierookie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Хрупкави картофи с пикантна бадемова коричка