Хрупкави картофи със спанак и каперси

Печените картофи с масло, спанак, каперси и лимон са ароматно и много вкусно предястие или гарнитура. Имат приятна мека текстура и в комбинация с месо на грил ще получите пълноценен обяд или вечеря.
Необходими продукти:
- 500 грама средно големи картофа, обелени и нарязани наполовина
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 супени лъжици краве масло
- 100 грама спанак
- 2 супени лъжици каперси, отцедени
- сока и кората на 1/2 лимон
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете картофите в голяма тенджера със студена подсолена вода. След като кипнат, намалете температурата и оставете да къкрят за 15 минути или докато омекнат. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте зехтина с 1 супена лъжица краве масло и запържете в мазнината картофите, без да ги бъркате, за около 5 минути или до златисто. Изсипете останалото масло със спанака, каперсите, лимоновите корички и сок. Разбърквайте няколко минути, докато спанакът омекне. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Девет ползи от картофените обелки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Хрупкави картофи със спанак и каперси