Хрупкави картофи на фурна с ароматни подправки

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, обелени
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаени лъжички червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1 1/2 чаени лъжички сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За гарниране:
- сметана
- сладък чили сос
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и поставете голяма тава в нея, за да се затопли.
- Нарежете картофите надлъжно на половина, след което разделете всяка половина на 4 резена.
- Прехвърлете ги в голяма купа и поръсете със зехтина. Разбъркайте добре.
- В отделна купа смесете червения пипер, чесъна и лука на прах, солта и черния пипер.
- Поръсете картофите с 1/2 от подправките и разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- Разпределете ги в затоплената тава и поръсете с останалия микс от ароматни подправки.
- Печете в продължение на 35-45 минути до златисто кафяв цвят, като ги обърнете по средата на печенето.
- Поднесете хрупкавите картофки топли, гарнирани със сметана, сладък чили сос или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Картоф
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Зеленчукова запеканка
- Картофени рулца в тесто
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Хрупкави картофи на фурна с ароматни подправки