Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Хрупкава лучена пица

Хрупкава лучена пица

Хрупкава лучена пица - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • по една щипка сол и захар
  • 150 милилитра топла вода
  • 2 супени лъжици зехтин

 

за плънката

 

  • 500 грама лук
  • 50 грама хрупкав пържен лук
  • 1 глава бял лук
  • 60 грама масло

 

Начин на приготвяне:

 

Пригответе тестото като смесите брашното със захарта, солта и сухата мая. В купичка налейте водата, прибавете зехтина и комбинирайте със сухите съставки.

Замесете тесто и го оставете да втаса. Разточете кора и я сложете в тава или решетка, застлана с лист пергамент. В тиган загрейте маслото, нарежете лука на полумесеци и го запържете. След 5 минути, намалете мощността на котлона, задушете и карамелизирайте зеленчука.

Разпределете го върху блата, поръсете с хрупкавия пържен лук и гарнирайте с нарязан на кръгчета бял лук. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете пицата топла.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bearecetasymas.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаБотаникаИсторияДиети