Хрупкава лучена пица
Необходими продукти:
за тестото
- 2 чаени чаши брашно
- 1 пакетче суха мая
- по една щипка сол и захар
- 150 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици зехтин
за плънката
- 500 грама лук
- 50 грама хрупкав пържен лук
- 1 глава бял лук
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като смесите брашното със захарта, солта и сухата мая. В купичка налейте водата, прибавете зехтина и комбинирайте със сухите съставки.
Замесете тесто и го оставете да втаса. Разточете кора и я сложете в тава или решетка, застлана с лист пергамент. В тиган загрейте маслото, нарежете лука на полумесеци и го запържете. След 5 минути, намалете мощността на котлона, задушете и карамелизирайте зеленчука.
Разпределете го върху блата, поръсете с хрупкавия пържен лук и гарнирайте с нарязан на кръгчета бял лук. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете пицата топла.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bearecetasymas.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Шалот, Лук шалот
- Облекчете синузита с лук
- Полезните ефекти на лука
- Салата от маслини и лук
Коментари към Хрупкава лучена пица