Хрупкава лучена пица

Необходими продукти:
за тестото
- 2 чаени чаши брашно
- 1 пакетче суха мая
- по една щипка сол и захар
- 150 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици зехтин
за плънката
- 500 грама лук
- 50 грама хрупкав пържен лук
- 1 глава бял лук
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като смесите брашното със захарта, солта и сухата мая. В купичка налейте водата, прибавете зехтина и комбинирайте със сухите съставки.
Замесете тесто и го оставете да втаса. Разточете кора и я сложете в тава или решетка, застлана с лист пергамент. В тиган загрейте маслото, нарежете лука на полумесеци и го запържете. След 5 минути, намалете мощността на котлона, задушете и карамелизирайте зеленчука.
Разпределете го върху блата, поръсете с хрупкавия пържен лук и гарнирайте с нарязан на кръгчета бял лук. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете пицата топла.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bearecetasymas.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Декоративен лук
- Облекчете синузита с лук
- Шалот, Лук шалот
Коментари към Хрупкава лучена пица