Хрупкава лучена пица

Необходими продукти:
за тестото
- 2 чаени чаши брашно
- 1 пакетче суха мая
- по една щипка сол и захар
- 150 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици зехтин
за плънката
- 500 грама лук
- 50 грама хрупкав пържен лук
- 1 глава бял лук
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като смесите брашното със захарта, солта и сухата мая. В купичка налейте водата, прибавете зехтина и комбинирайте със сухите съставки.
Замесете тесто и го оставете да втаса. Разточете кора и я сложете в тава или решетка, застлана с лист пергамент. В тиган загрейте маслото, нарежете лука на полумесеци и го запържете. След 5 минути, намалете мощността на котлона, задушете и карамелизирайте зеленчука.
Разпределете го върху блата, поръсете с хрупкавия пържен лук и гарнирайте с нарязан на кръгчета бял лук. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете пицата топла.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bearecetasymas.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Маринован лук, печен на барбекю
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Как да използваме плоча за пица
- Салата от маслини и лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
Коментари към Хрупкава лучена пица