Хляб с фета сирене
Бързият хляб с фета сирене е пухкав, влажен и маслен - идеален за лека закуска или дори за вечеря.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1/2 чаена чаша майонеза (за предпочитане без захар)
- 3 яйца
- 1 и 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 150 грама фета сирене, натрошено
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено (за намазване)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Разбийте в купа с миксер яйцата, майонезата и киселото мляко до пухкава и гладка консистенция.
Разбъркайте в купа брашното, содата и бакпулвера, след което изсипете яйчената смес и разбийте с миксер до достигане на гладко тесто. Добавете фета сиренето и разбъркайте.
Намажете формичка за хляб с разтопено краве масло и изсипете тестото вътре. Изпечете хляба за 35-40 минути или до готовност. Нарежете на филийки, след като се охлади, и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
viktoriastable.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- 22 интересни факта за хляба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хляб с фета сирене