Хляб с орехи и брашно от елда
Необходими продукти:
250 грама пшенично брашно
50 грама брашно от елда
150 милилитра вода
5 грама суха мая
25 милилитра олио
шепа нарязани орехови ядки
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топла вода и оставете за момента.
Смесете двата вида брашно в съда на хлебопекарна, прибавете захарта и солта.
Налейте олиото при маята и прибавете тази смес към сухата.
Нарежете ореховите ядки на едри парчета.
Изсипете ги при останалите продукти по време на процеса на замесване на тестото.
След час и половина то ще е втасало достатъчно и ще е готово за изпичане.
Сложете го върху дъска, посипана с брашно, придайте желаната форма и направете разрези по повърхността.
Прехвърлете в тава, чието дъно сте покрили с намазнен пергамент.
Покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 15-20 минути.
След това намажете повърхността с вода или олио.
И вече е време да изпечете хляба във фурната в продължение на 20-25 минути, докато се образува апетитна коричка.
Добър апетит!
Снимки: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БРАШНО ОТ ЕЛДА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ВИРУМИН ДЕНТ ФИЛТЪР * 120
ЕЛДА / ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
ВИРУМИН ДЕНТ ФИЛТЪР * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Орехи - ползи и вреди
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
Коментари към Хляб с орехи и брашно от елда