Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с мащерка и сушени домати

Хляб с мащерка и сушени домати

от 12 окт 2018г., обновено на 16 окт 2018г.
Хляб с мащерка и сушени домати - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 400 грама брашно
  • 1/4 чаена лъжица суха бързодействаща мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 стръка прясна мащерка или 1 супена лъжица сушена
  • 50 грама сушени домати
  • 380 милилитра студена вода


Начин на приготвяне:

Ако сушените домати, с които разполагате, са в масло, първо ги изцедете от мазнината и подсушете добре. В случай, че са прекалено твърди, накиснете ги в гореща вода за 30 минути. Нарежете ги ситно.

От пресните стръкове мащерка използвайте само листата.

Пресейте брашното в голяма купа. Към него прибавете солта, маята, доматите, мащерката и разбъркайте старателно с тел за разбиване на яйца или с вилица.

След това налейте водата и бъркайте с лъжица така, че всичкото брашно да се навлажни (около 30 секунди).

Покрийте купата с кърпа или с найлоново фолио и оставете тестото на топло място поне 12 часа (най-добре 16-18).

Когато цялата повърхност на тестото се покрие с малки мехурчета, може да оформите хляба.

Прехвърлете тестото (то ще бъде лепкаво) върху набрашнен плот и сгънете четирите страни към средата (като плик). Обърнете обратно, отново покрийте с кърпа и оставете за четвърт час.

Пригответе си две кърпи. Поръсете старателно с брашно едната от тях, върху нея сложете тестото, което преди това оформете като топка, и го покрийте с втората тъкан.

Следват два часа търпение, защото тестото трябва да втаса (на топло място).

Сложете тава с капак във фурната, която включете на 230 градуса да загрява заедно със съда.

Когато тестото втаса, сложете го в тавата, като цялата гладка част да бъде отгоре. Затворете с капак и поставете в горещата фурна за 30 минути.

Тогава махнете капака и печете хляба до златистокафяво (още 15-30 минути).

Щом бъде готов, извадете го внимателно от тавата, сложете върху решетка и изчакайте да се охлади.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
  • Баница от стар хляб, шунка и кашкавал Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
0.0/5 0 оценки

Коментари към Хляб с мащерка и сушени домати

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с мащерка и сушени домати
    www.framar.bg 
    на 17 August 2025 в 21:17
    Коментирайте "Хляб с мащерка и сушени домати"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Да разбием заблудите - хляба
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Погача за прощъпулник
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Класическа рецепта за чабата
  • Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечениеИнфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 32 дни, 7 часа и 59 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 37 дни, 11 часа и 22 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 22:57:26

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: Петко Стоянов от 16 авг 2025г. в 21:18:41

ПРИМЛАЙФ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:21:00

Възпаление на кръвоносните съдове

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:19:52

СИОФОР таблетки 1000 мг * 30 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:16:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival