Хляб с извара, кашкавал и парченца бекон

Необходими продукти:
3 яйца
1 супена лъжица прясно мляко
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици стрити сухи зелени подправки
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
180-200 грама брашно
1 1/4 чаени лъжици бакпулвер
110 грама кашкавал
110 грама извара
30 грама бекон (може прошуто или сланина)
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата със зехтина, прясното мляко и подправките. Прибавете нарязания на малки кубчета бекон, настъргания кашкавал и изварата.
Пресейте брашното с бакпулвера и го изсипете в получената смес, замесвайки тесто.
Поставете го в подходяща форма и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.
Добър апетит!
Снимка: kalabasa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Хлебен пудинг
- Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
Коментари към Хляб с извара, кашкавал и парченца бекон