Хляб със спаначена плънка и сирене котидж

Необходими продукти
За тестото:
- 3 1/2 чаена чаша брашно
- сол
- 1 чаена лъжица захар
- 1/4 чаена чаша олио
- 1 белтък
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
За плънката:
- 1 чаена лъжица олио
- 500 грама замразен спанак
- 3/4 чаена чаша сирене котидж
- 1 яйце
- сол
- пипер
- 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Омесете тесто от посочените продукти и го увийте във фолио, охладете за 30 минути.
Нарежете спанака и го запържете в мазнината за около 3 минути. Прехвърлете го в купа и добавете сиренето котидж и едно яйце. Подправете и разбъркайте продуктите.
Разделете тестото на две равни части и разточете върху набрашнен плот.
Разпределете плънката между двете теста и всяко навийте на руло.
Рулата преплетете едно с друго и сложете хлебчето в подходяща малка тавичка.
Намажете с жълтък и печете 50 минути на 200 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Да разбием заблудите - хляба
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Хляб със спаначена плънка и сирене котидж