Хляб-сандвич с плънка от шунка, моцарела, домати и маслини

Необходими продукти:
- 1 голяма кръгла питка бял хляб
- 9 супени лъжици зехтин
- 3 червени сладки чушки
- 1/2 глава червен салатен лук
- връзка босилек
- 20 зелени маслини без костилки
- 250 грама моцарела
- 3 пресни домата
- 3 парчета варена шунка
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на питката, издълбайте вътрешността й и напръскайте образувалата се "купа" със зехтин.
Червените чушки почистете от семената, разрежете ги на четири части, които изпържете в останалата мазнина.
Другите продукти за плънката (моцарелата, шунката, доматите, лука и маслините) нарежете на тънки кръгчета и ги разделете на две равни части.
Започнете да запълвате хляба, като редувате: чушки, лук, босилек, маслини, моцарела, овкусени със сол и черен пипер доматени резени, отново босилек и накрая шунка.
След това направете още един слой от продуктите, като спазите същата последователност, но завършете с домати.
Затворете хляба с отрязания по-рано "капак".
Увийте цялата питка с найлоново фолио и поставете някаква тежест върху нея, за да може плънката да отдели сока си и сандвичът да го поеме.
Оставете го да престои минимум 2 часа (най-добре да имате търпение една нощ), след което може да си го хапнете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: epochtimes.com.ua
Снимка: Karen Burns-Booth/lavenderandlovage.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Италиански чеснов хляб
- Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
- Пълнозърнест сандвич с авокадо и яйце
- Печени редени филийки с шунка и кашкавал
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Да разбием заблудите - хляба
Коментари към Хляб-сандвич с плънка от шунка, моцарела, домати и маслини