Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб-сандвич с плънка от шунка, моцарела, домати и маслини

Хляб-сандвич с плънка от шунка, моцарела, домати и маслини

Хляб-сандвич с плънка от шунка, моцарела, домати и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 1 голяма кръгла питка бял хляб
  • 9 супени лъжици зехтин
  • 3 червени сладки чушки
  • 1/2 глава червен салатен лук
  • връзка босилек
  • 20 зелени маслини без костилки
  • 250 грама моцарела
  • 3 пресни домата
  • 3 парчета варена шунка
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Отрежете горната част на питката, издълбайте вътрешността й и напръскайте образувалата се "купа" със зехтин.

Червените чушки почистете от семената, разрежете ги на четири части, които изпържете в останалата мазнина.

Другите продукти за плънката (моцарелата, шунката, доматите, лука и маслините) нарежете на тънки кръгчета и ги разделете на две равни части. 

Започнете да запълвате хляба, като редувате: чушки, лук, босилек, маслини, моцарела, овкусени със сол и черен пипер доматени резени, отново босилек и накрая шунка. 

След това направете още един слой от продуктите, като спазите същата последователност, но завършете с домати. 

Затворете хляба с отрязания по-рано "капак". 

Увийте цялата питка с найлоново фолио и поставете някаква тежест върху нея, за да може плънката да отдели сока си и сандвичът да го поеме. 

Оставете го да престои минимум 2 часа (най-добре да имате търпение една нощ), след което може да си го хапнете.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: epochtimes.com.ua
Снимка: Karen Burns-Booth/lavenderandlovage.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСоциални грижиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлВидеоНовиниИнтервютаДиети