Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън
 
    Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 350 милилитра топло мляко
- 60 грама разтопено масло
- 2 пакетчета суха мая
- 10 грама сол
- 5 грама захар
- 150 грама настърган кашкавал
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 2 нарязани ситно скилидки чесън
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд сложете топлото мляко, захарта и маслото. Комбинирайте двете смеси и пригответе меко тесто. Изчакайте го да втаса, а през това време смесете кашкавала, чилито, ригана, чубрицата, босилека и чесъна.

Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.

Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.

Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовКАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ - ЕДРИ КРИСТАЛИ 1 кг
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Чубрица - балканска
- Киселица, Дива ябълка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън