Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 350 милилитра топло мляко
- 60 грама разтопено масло
- 2 пакетчета суха мая
- 10 грама сол
- 5 грама захар
- 150 грама настърган кашкавал
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 2 нарязани ситно скилидки чесън
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд сложете топлото мляко, захарта и маслото. Комбинирайте двете смеси и пригответе меко тесто. Изчакайте го да втаса, а през това време смесете кашкавала, чилито, ригана, чубрицата, босилека и чесъна.

Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.

Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.

Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
КАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ ИСОП ПОДПРАВКА на прах 25 г
ПРОМОЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ на прах 15 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Калоферче
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Подходящи подправки за морска риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
Коментари към Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън