Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 350 милилитра топло мляко
- 60 грама разтопено масло
- 2 пакетчета суха мая
- 10 грама сол
- 5 грама захар
- 150 грама настърган кашкавал
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 2 нарязани ситно скилидки чесън
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд сложете топлото мляко, захарта и маслото. Комбинирайте двете смеси и пригответе меко тесто. Изчакайте го да втаса, а през това време смесете кашкавала, чилито, ригана, чубрицата, босилека и чесъна.
Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.
Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
ЛЕЧЕБНИТЕ ПОДПРАВКИ - Д-Р БХАРАТ Б. АГАРВАЛ И ДЕБОРА ЙОСТ - ИЗТОК - ЗАПАД
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МЕНТА 10 г
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Калоферче
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Чубрица - балканска
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Киселица, Дива ябълка
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
Коментари към Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън