Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 350 милилитра топло мляко
- 60 грама разтопено масло
- 2 пакетчета суха мая
- 10 грама сол
- 5 грама захар
- 150 грама настърган кашкавал
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 2 нарязани ситно скилидки чесън
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд сложете топлото мляко, захарта и маслото. Комбинирайте двете смеси и пригответе меко тесто. Изчакайте го да втаса, а през това време смесете кашкавала, чилито, ригана, чубрицата, босилека и чесъна.
Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.
Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КОПРИВА НА ПРАХ 150 г ЗДРАВНИЦА
СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 1 кг
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИОХЕРБА СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Калоферче
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Лимонена трева
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън