Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън

Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън

Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм брашно
  • 350 милилитра топло мляко
  • 60 грама разтопено масло
  • 2 пакетчета суха мая
  • 10 грама сол
  • 5 грама захар
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 1 чаена лъжичка чили
  • 1 чаена лъжичка риган
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • 1 чаена лъжичка сух босилек
  • 2 нарязани ситно скилидки чесън
  • зехтин за намазване


Начин на приготвяне:


Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд сложете топлото мляко, захарта и маслото. Комбинирайте двете смеси и пригответе меко тесто. Изчакайте го да втаса, а през това време смесете кашкавала, чилито, ригана, чубрицата, босилека и чесъна.

смес с подправки  и кашкавал

Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.

смес с подправки  и кашкавал

Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.

хляб с подправкии кашкавал

Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.

хляб с подправкии кашкавал

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.cookingfromheart.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноХранене при...ДиетиБотаникаВидеоХрани и ястияНовиниИнтервюта