Хляб във форма за кекс със зеленчуци и сирене

Необходими продукти:
- спрей за готвене
- 200 грама готово тесто
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- сол
- черен пипер
- 4 чушки
- 100 грама свинско месо
- 200 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте форма за кекс със спрей за готвене. Оформете тестото като фитил и го сложете в приготвената тавичка. Печете до готовност около 25-30 минути. Оставете да се охлади във формата за 5 минути, след което прехвърлете върху решетка до пълното му изстудяване.
В голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Нарежете чушките на пръчици, а лука на лунички, запържете ги в мазнината и ги подправете със сол и черен пипер. Когато лукът се карамелизира, прехвърлете в чиния.
Върнете тигана върху котлона и сложете останалия зехтин. Нарежете месото на късчета и ги изпържете, докато покафенеят и придобият желаната готовност.
Обърнете хляба, така че украсата, получена от формичката, да остане отгоре. Разрежете го напречно и върху долната част наредете половината кашкавал. Отгоре сложете месото, а след това подредете зеленчуците, а най-отгоре и останалия кашкавал.
Запечете за около 5 минути, докато сиренето се разтопи. Когато е готово, покрийте продуктите с другата част от хляба, така че да се получи форма на кекс и ястието ви да заприлича на голям хамбургер. Поднесете в чиния и разрежете на големи парчета, така че всяко едно да е като отделен сандвич.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Погача за прощъпулник
Коментари към Хляб във форма за кекс със зеленчуци и сирене