Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебче с плънка от наденица, яйца и сирене чедър

Хлебче с плънка от наденица, яйца и сирене чедър

Хлебче с плънка от наденица, яйца и сирене чедър - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 250 грама сурова наденица (използвайте само вътрешността)
  • 1/4 глава лук
  • 4 яйца + 1 за намазване
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 тесто за пица (около 450 грама) на стайна температура
  • 1 чаена чаша настъргано сирене чедър
  • 1 супена лъжица магданоз
  • 1 чаена лъжица вода

Начин на приготвяне:

Затоплете зехтина в тиган и изпържете лука и наденицата, като раздробите месото на малки късчета.

Разбийте яйцата, подправете със сол и пипер.

Намалете температурата на котлона и изсипете при наденицата яйцата. Разбъркайте ги и когато станат кремообразни и готови, изсипете в чиния.

Поръсете с брашно кухненски плот и разточете тестото. Прехвърлете го в тава, застлана с хартия за печене, а в центъра му по дължина сложете половината от сиренето чедър. Краищата на тестото нарежете, за да може по-късно да ги преплетете. Върху чедъра сложете плънката, магданоза и останалото сирене.

затваряне на хлебчето

Преплетете тестото върху плънката, като редувате всяка страна.

Разбийте останалото яйце с водата и намажете хлебчето.

Печете за 20 минути на 180 градуса, до готовност.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЛайфстайлВидеоЗдравни съветиСнимкиДиетиИнтервюта