Хлебче с плънка от наденица, яйца и сирене чедър
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 250 грама сурова наденица (използвайте само вътрешността)
- 1/4 глава лук
- 4 яйца + 1 за намазване
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 тесто за пица (около 450 грама) на стайна температура
- 1 чаена чаша настъргано сирене чедър
- 1 супена лъжица магданоз
- 1 чаена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина в тиган и изпържете лука и наденицата, като раздробите месото на малки късчета.
Разбийте яйцата, подправете със сол и пипер.
Намалете температурата на котлона и изсипете при наденицата яйцата. Разбъркайте ги и когато станат кремообразни и готови, изсипете в чиния.
Поръсете с брашно кухненски плот и разточете тестото. Прехвърлете го в тава, застлана с хартия за печене, а в центъра му по дължина сложете половината от сиренето чедър. Краищата на тестото нарежете, за да може по-късно да ги преплетете. Върху чедъра сложете плънката, магданоза и останалото сирене.
Преплетете тестото върху плънката, като редувате всяка страна.
Разбийте останалото яйце с водата и намажете хлебчето.
Печете за 20 минути на 180 градуса, до готовност.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен бахур
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
- Двуседмична диета с хляб
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Наденички с гъби и лук
Коментари към Хлебче с плънка от наденица, яйца и сирене чедър