Хлебчета с яйце, домат и сирене

Необходими продукти (за 1 порция):
1 кръгло хлебче/питка (може от пълнозърнесто брашно)
1 яйце (може да използвате пъдпъдъче)
няколко резена домат
парче сирене - на вкус
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на хлебчето (капачето) и старателно издълбайте вътрешната част, оформяйки купа.
Внимавайте да не направите дъното и стените прекалено тънки.
Нарежете сиренето на тънки парчета, сложете ги за известно време във вода. Домата нарежете на кръгчета.
Сложете суровото яйце в хлебния съд.
Следват 1-2 кръгчета домат и сирене. Не подсолявайте, защото сиренето обикновено е достатъчно солено.
Поръсете с черен пипер и/или други подправки по ваш избор.
Затворете хлебчето с отрязаното в началото капаче и увийте във фолио.
Изпечете във фурната в продължение на около 20-25 минути.
Готовата питка веднага развийте, след като извадите от фуранта, за да не омекне, като се запари във фолиото.
Ако успеете да стигнете до украсата на това невероятно вкусно предложение, то аранжирайте с пресни магданоз или зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Хлебен пудинг
- Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
Коментари към Хлебчета с яйце, домат и сирене