Хлебчета с яйце, домат и сирене
Необходими продукти (за 1 порция):
1 кръгло хлебче/питка (може от пълнозърнесто брашно)
1 яйце (може да използвате пъдпъдъче)
няколко резена домат
парче сирене - на вкус
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на хлебчето (капачето) и старателно издълбайте вътрешната част, оформяйки купа.
Внимавайте да не направите дъното и стените прекалено тънки.
Нарежете сиренето на тънки парчета, сложете ги за известно време във вода. Домата нарежете на кръгчета.
Сложете суровото яйце в хлебния съд.
Следват 1-2 кръгчета домат и сирене. Не подсолявайте, защото сиренето обикновено е достатъчно солено.
Поръсете с черен пипер и/или други подправки по ваш избор.
Затворете хлебчето с отрязаното в началото капаче и увийте във фолио.
Изпечете във фурната в продължение на около 20-25 минути.
Готовата питка веднага развийте, след като извадите от фуранта, за да не омекне, като се запари във фолиото.
Ако успеете да стигнете до украсата на това невероятно вкусно предложение, то аранжирайте с пресни магданоз или зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хлебчета с яйце, домат и сирене