Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебчета с дип от сирена, чушка и артишок

Хлебчета с дип от сирена, чушка и артишок

Хлебчета с дип от сирена, чушка и артишок - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама тесто за пица (или домашно тесто)
  • 6 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена лъжица чесън
  • 1/4 чаена лъжица лют пипер на люспи

за дипа:

  • 1 супена лъжица масло
  • 1 чаена чаша нарязани гъби
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 1 1/2 чаена чаша майонеза
  • 240 грама крема сирене
  • 1 чаена чаша настъргана моцарела
  • 1/2 чаена лъжица + 2 супени лъжици пармезан, настърган
  • 1 консерва от 400 грама артишок, отцеден и нарязан
  • 150 грама замразен спанак, размразен и отцеден
  • 1/4 чаена чаша нарязана червена чушка

Начин на приготвяне:

В средата на 25 сантиметрова тавичка сложете огнеупорна купичка (поне около 12 сантиметра в диаметър).

Накъсайте тестото на топчета, които подредете от външната страна на купичката. Покрийте и оставете тестото да втаса.

Загрейте фурната на 200 градуса и разтопете 6 супени лъжици масло. Смесете ги с чесъна на прах и лютивия червен пипер. С полученото ароматно масло намажете втасалото тесто. Запазете остатъка от маслото за по-късно.

Печете тестото за 15-18 минути до златисто.

През това време запържете гъбите в малко масло за 5-7 минути, добавете чесъна и 1 минута по-късно свалете от котлона.

В голяма купа смесете майонезата, крема сиренето, 3/4 чаена чаша от моцарелата и половин чаша пармезан. Добавете гъбите, артишока, спанака и чушката.

Получената смес сложете в центъра на хлебчетата (на мястото на купата) и поръсете с малко лют пипер и останалата моцарела.

Намажете хлебчетата с останалото масло с подправки и поръсете с 2 супени лъжици пармезан.

Печете за още 10-15 минути, докато сиренета се разтопят, а хлебчетата станат златистокафяви.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиВидеоХранене при...НовиниХрани и ястияИнтервютаДиети