Дип от тиква с чесън и босилек

Необходими продукти:
300 грама обелена и почистена от семената тиква
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица растително олио
2 скилидки счукан чесън
1 супена лъжица червен пипер
1/3 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица сол (без връх)
щипка захар
Начин на приготвяне:
Сварете тиквата до омекване, отцедете водата и намачкайте на пюре (може да използвате блендер). Прибавете останалите съставки и разбъркайте всичко добре. Получения дип може да поднесете със зеленчуци или като намажете с него филия хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пилешко филе Капрезе
- Семена от босилек срещу запек и храносмилателни нарушения
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Отглеждане на босилек
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
Коментари към Дип от тиква с чесън и босилек