Хлебни шишчета с домати и сирене, изпечени на жар

Необходими продукти:
- 1 бял хляб
- смес от сухи подправки за пица
- 50-80 грама твърдо сирене/кашкавал
- 2-3 домата
Начин на приготвяне:
Важно е да използвате пресен хляб, той като той е с по-висока влажност, а това е от значение за изпичането на шишчетата.
Разрежете го на две части по дължината, като дебелината на всяка да бъде около 2,5-3 сантиметра. След това изрежете корите на двете парчета, а меката част превърнете в еднакви по големина кубчета.
Доматите превърнете в парчета със същата големина, като първо отрежете заоблените страни, както се вижда на следващата снимка.
Сиренето нарежете на плочки с дебелина около 3 милиметра, а размерът им да не е по-голям от този на доматите и хляба. Поръсете с подправките.
Доматите също подправете.
Нанижете подготвените продукти на шишчета, редувайки домат, сирене, хляб, сирене, домат...
Изпечете ги на жар, като въртите непрекъснато, защото в противен случай хлябът ще се овъгли, а сиренето/кашкавалът ще се разтопи и разтече.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- 22 интересни факта за хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Класическа рецепта за чабата
- Пшеничен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)
Коментари към Хлебни шишчета с домати и сирене, изпечени на жар