Хлебни купички

Необходими продукти:
550 грама пшенично брашно
20 грама грис
15 грама прясна мая
10 грама сол
320 милилитра топла вода
50 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и гриса, натрошете маята с пръсти и я разпределете равномерно върху тях. Сложете солта, налейте водата и зехтина.
Замесете еластично тесто, което разделете на 8 части или на колкото желаете според предпочитаната крайна форма.
Изберете подходящи по размер чашки, купички, гърненца или друго. Разточете тестото и го сложете върху обърнатите съдове.
Загрейте фурната до 250 градуса. Докато това стане, тестото ще втаса за 10 минути. Поставете купичките във фурната и намалете температурата до 200 градуса. Около 25 - 30 минути печене са достатъчни.
Когато извадите съдовете от фурната, старателно отделете хлебните купички.
Ако се наложи, помогнете си с острието на нож. Това е резултатът.
Може да направите всякакви съдове по този начин - плитки или дълбоки, тесни или широки, за салата или за супа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕС ПАТРУЛ ПОЛИПРОПИЛЕНОВ КОМПЛЕКТ ЗА ХРАНЕНЕ 2 ЧАСТИ С КАРТИНКА 48910
КАНПОЛ КУПА ЗА ХРАНА С КАПАК И ЛЪЖИЦА РОЗОВА 9 м+ 350 мл
НовКАНПОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ХРАНЕНЕ EXOTIC ANIMALS РОЗОВ 2 ЧАСТИ
НовСТОР КОМПЛЕКТ ЗА ХРАНЕНЕ ОТ 3 ЧАСТИ ПЕПА ПИГ 66953
КАНПОЛ КУПА ЗА ХРАНА LITTLE COW 4 м+ 270 мл
НовСТЪКЛЕНА ФРУКТИЕРА ФЛАШКА КАРПО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Хрупкави домашни солети
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Кратко ръководство за използване на мая за печива
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Хлебни купички