Хлебни купички
Необходими продукти:
550 грама пшенично брашно
20 грама грис
15 грама прясна мая
10 грама сол
320 милилитра топла вода
50 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и гриса, натрошете маята с пръсти и я разпределете равномерно върху тях. Сложете солта, налейте водата и зехтина.

Замесете еластично тесто, което разделете на 8 части или на колкото желаете според предпочитаната крайна форма.

Изберете подходящи по размер чашки, купички, гърненца или друго. Разточете тестото и го сложете върху обърнатите съдове.

Загрейте фурната до 250 градуса. Докато това стане, тестото ще втаса за 10 минути. Поставете купичките във фурната и намалете температурата до 200 градуса. Около 25 - 30 минути печене са достатъчни.

Когато извадите съдовете от фурната, старателно отделете хлебните купички.

Ако се наложи, помогнете си с острието на нож. Това е резултатът.

Може да направите всякакви съдове по този начин - плитки или дълбоки, тесни или широки, за салата или за супа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ ВЕГАНА B12 100 г
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Кратко ръководство за използване на мая за печива
- Силиконовите форми за печене – употреба, предимства и вреди
Коментари към Хлебни купички