Хапки от бадемово и козе сирена

Представяме ви една необичайна, но много интересна рецепта за познатите и любими на много хора сиренови топчици. Със сигурност не сте опитвали съчетанието от по-наситения вкус на козето сирене и деликатния аромат и кремообразната консистенция на сиренето от бадеми.
Необходими продукти:
- 220 грама козе сирене
- 220 грама бадемово сирене
- 2 чаени лъжици мед
- 1/2 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 чаена лъжица накълцана свежа мащерка
- 1/2 чаена лъжица печени натрошени бадеми
Начин на приготвяне:
В купата смесете козето и бадемовото сирена, меда и лимоновата кора. Разбийте с миксер в продължение на 2 минути до получаването на гладка смес. Поставете във фризера за 15 минути.
Смелете фино в робот или кафемелачка бадемите и мащерката.
Извадете сместа от хладилника и оформете малки топки, като за всяка използвайте около 2 чаени лъжици от комбинацията. Трябва да получите 36 сиренови топчици. Оформените хапки поставете отново във фризера за 10 минути. След това оваляйте всяка в ядките и поднесете веднага или покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника до сервиране.
Може да замените бадемовото сирене с крема сирене или да се научите как да си го приготвите сами.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запечено сирене с лук и домати
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Хапки от бадемово и козе сирена