Фритата с тиквички, моцерела и босилек

Тази зеленчукова фритата е едно от най-бързите ястия, които може да приготвите за закуска, обяд или вечеря с гарнитура от свежа салата и багета, поръсена със зехтин.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 и 1/2 чаши червен лук, тънко нарязан
- 1 и 1/2 чаши тиквички, нарязани на кубчета
- 7 яйца
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка млян черен пипер
- 2/3 чаша бейби моцарела на топчета
- 3 супени лъжици сушени домати, нарязани на ситно
- 1/4 чаша пресен босилек, тънко нарязан
гарнитура (по желание):
- листа малруля
- репички
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Сложете решетката в горната част на фурната и загрейте на висока температура.
Сгорещете 2 супени лъжици зехтин в голям чугунен тиган на средно силен огън. Запържете лука и тиквичките в него, като разбърквате често от 3 до 5 минути или докато омекнат.
Разбийте яйцата, солта и черния пипер в купа. Изсипете и разпределете равномерно яйчната смес върху зеленчуците в тигана. Гответе около 2 минути. Подредете моцарелата и сушените домати отгоре и сложете тигана във фурната, запечете за 1-2 минути или до покафеняване. Извадете от фурната и оставете да престои за 2-3 минути.
Поръсете с босилек, нарежете фритатата на 4 парчета и сервирайте с гарнитура от репички и матуля.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
- Фритата с гъби и див ориз
- Бърза фритата с рукола и пресни подправки
- Фритата с тиква и сушени домати
- Фритата с аспержи и босилек
- Фритата с шунка, сирене и спанак
- Фритата с бекон и спанак
- Фритата с фета сирене, чери домати и манголд
- Запеканка с тиквички и сирене фета
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
Коментари към Фритата с тиквички, моцерела и босилек