Фритата с гъби и див ориз
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши вода
- 1/2 чаена чаша див ориз
- щипка сол
- за фритата:
- 5 цели яйца + 2 белтъка
- 2 супени лъжици магданоз, нарязан на ситно
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
- щипка индийско орехче
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша нарязан на ситно червен лук
- 1 супена лъжица накълцан на ситно свеж розмарин (или 1 чаена сух)
- 500 грама гъби, различни видове, нарязани
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 4 тънки резена прошуто, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
Най-напред пригответе ориза. Сложете го в касерола с водата и посолете. Когато заври намалете температурата и варете около 40-50 минути на слаб котлон, за да се абсорбира течността. Отцедете, накрая трябва да сте получили около 1 1/2 чаена чаша сварен ориз.
30 минути, след като сте започнали да варите ориза, разбийте целите яйца и белтъците, добавете магданоза, сол и пипер.
Запържете лука в тиган с огнеупорна дръжка, посолете го и го пържете за 3-4 минути. Добавете розмарина и гъбите, пържете, докато течността, отделена от гъбите, се изпари. Намалете температурата и прибавете сварения ориз.
Излейте яйцата в тигана при останалите продукти и пържете 5 минути. За това време краищата ще започнат леко да се стягат.
Поръсете с пармезан и прошуто.
Прехвърлете във фурната и запечете на горен реотан до готовност на яйцата.
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
- Пикантна фритата с моркови
- Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата
- Фритата с гъби, домати и кашкавал
- Фритата със спанак, гъби и салата от авокадо
- Гъбена фритата с маслини и спанак
- Бърза фритата с рукола и пресни подправки
- Фритата с тиква и сушени домати
- Фритата с аспержи и босилек
- Фритата с шунка, сирене и спанак
Коментари към Фритата с гъби и див ориз