Фритата с гъби, домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 30 грама безсолно масло
- 200 грама гъби, нарязани на тънки филийки
- 2 узрели домата, нарязани на едро
- 4 яйца
- 100 грама настърган кашкавал
- 1/2 чаена чаша листа от пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Разтопете 20 грама масло в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете нарязаните гъби и домати, разбъркайте и гответе около 3-4 минути, колкото да омекнат.
- Леко разбийте яйцата в голяма купа с 1 супена лъжица вода.
- Добавете кашкавала, магданоза, гъбите и доматите. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Подмажете кръгла тавичка с останалото масло и изсипете сместа в нея.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса за около 20 минути до златист цвят.
- Оставете фритатата да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
- Пикантна фритата с моркови
- Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата
- Фритата със спанак, гъби и салата от авокадо
- Гъбена фритата с маслини и спанак
- Фритата с гъби и див ориз
- Бърза фритата с рукола и пресни подправки
- Фритата с тиква и сушени домати
- Фритата с аспержи и босилек
- Фритата с шунка, сирене и спанак
Коментари към Фритата с гъби, домати и кашкавал