Фритата с бекон и сушени домати
Тази пъстра фритата не е само вкусна, но и подходяща за кето режим. Изтънченото и същевременно семпло ястие се приготвя с изсушени домати, пресен босилек и бекон. Поднесете с шепа рукола, овкусена с лимонов дресинг, за да се насладите на вкусен брънч с много полезни хранителни вещества.
Необходими продукти:
за 4 порции:
- 10 яйца
- 1/4 чаена лъжичка морска сол
- 8 супени лъжици пресен босилек
- 4 сушени доматчета, нарязани на кубчета
- 2 парчета бекон, нарязани на кубчета
- 1 супена лъжица масло от авокадо (или зехтин екстра върджин)
- 1 супена лъжица майонеза (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 150 градуса. Разбийте яйцата в купа и овкусете със сол.
Намазнете тиган с масло от авокадо (или зехтин) и загрейте на среден огън. Изсипете доматите и бекона и запържете за 2 минути. Добавете яйцата и босилека и разбъркайте за няколко минути, след което прехвърлете тигана във фурната и изпечете ястието за 25-35 минути или до готовност.
Извадете, охладете и сервирайте фритата, като я нарежете на парчета и гарнирате с майонеза по желание.
Приятен апетит!
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фритата с гъби и див ориз
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
- Пикантна фритата с моркови
- Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата
- Фритата с гъби, домати и кашкавал
- Фритата със спанак, гъби и салата от авокадо
- Гъбена фритата с маслини и спанак
- Бърза фритата с рукола и пресни подправки
- Фритата с тиква и сушени домати
- Фритата с аспержи и босилек
Коментари към Фритата с бекон и сушени домати