Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фритата с тиква и сушени домати

Фритата с тиква и сушени домати

Фритата с тиква и сушени домати - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм тиква, обелена и нарязана на филийки
  • 1 червен лук, нарязан на осминки
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 8 яйца
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 2-3 стръка магданоз, нарязан
  • 200 грама сирене фета, нарязано (или обикновено сирене)
  • 120 грама сушени домати, отцедени от мазнината

Начин на приготвяне:

Тиквата, лука, кимиона и зехтина сложете в голяма купа и разбъркайте, за да се овкусят добре. Прехвърлете ги в голяма тава (предварително я покрийте с пекарска хартия) и опечете за 25-30 минути, докато омекнат. Оставете настрана да се охладят зеленчуците за около 5-6 минуъи.

През това време разбийте яйцата с млякото и магданоза, подправете. Прехвърлете зеленчуците в тавичка с диаметър 22 сантиметра, добавете сушените домати, сиренето и полейте с яйчната смес. Опечете за 20-25 минути, докато придобие златиста коричка.

Оставете зеленчуковата фритата за 10 минути да се охлади, преди да сервирате.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиДиетиСнимкиЛайфстайлБотаника