Фритата със спанак, гъби и салата от авокадо
Фритатата е като омлет, но по-лесна за приготвяне. Без значение дали е поднесена топла, гореща или студена, все е толкова вкусна. Подправена със средиземноморски вкус и гарнирана със салата от авокадо с фета сирене, е идеална за брънч, обяд или вечеря.
Необходими продукти (за 4 порции):
за салатата:
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 4 чаени лъжички зехтин
- 1 скилидка чесън, наситнен
- 1/4 чаена лъжичка смлян кимион
- 1/4 чаена лъжичка чили на прах
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 1 средно голяма краставица
- 2 средни домата, нарязани на кубчета
- 1 узряло авокадо, нарязано на кубчета
- 2 супени лъжици натрошено фета сирене
за фритатата:
- 2 средни картофа, нарязани на кубчета
- 4 чаени лъжички зехтин
- 2 чаши гъби, нарязани
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 4 чаши бейби спанак, нарязан
- 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена лъжичка сушена мащерка
- 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 6 яйца
- 1/2 чаша котидж сирене
Начин на приготвяне:
салатата:
Смесете лимоновия сок, зехтина, чесъна, кимиона, чилито на прах, солта и черния пипер в средна купа. Разбъркайте до хомогенност. Добавете нарязани на кубчета домати, краставица и авокадо. Разбъркайте внимателно, за да се смесят и оставете настрана.
фритатата:
Сложете картофите в чиния, подходяща за микровълнова фурна, и покрийте с капак. Включете уреда за 2 минути, за да се затоплят. Разбъркайте и отново върнете в микровълновата фурна, докато омекнат.
Междувременно загрейте 2 чаени лъжички зехтин в незалепващ тиган на средно силен огън. Добавете гъбите, поръсете със сол и гответе, като разбърквате често, докато гъбите освободят течността си, тоест за около 3 минути. Добавете спанака, зеления лук, мащерката и черния пипер и продължете да готвите, докато спанакът омекне. След това прехвърлете в чиния да се охлади.
Разбийте яйцата и котидж сиренето в голяма купа. Добавете охладената гъбена смес и картофите и разбъркайте, докато се смесят добре.
Добавете останалите 2 супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Изсипете яйчената смес. Използвайте топлоустойчива шпатула, за да разпределите сместа. Покрийте тигана, намалете температурата и оставете върху котлона, докато се сготвят напълно яйцата.
Прехвърлете фритатата от тигана в чиния за сервиране. Нарежете я на парчета и добавете салата от авокадо с фета сирене.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
- Фритата с фета сирене, чери домати и манголд
- Пикантна фритата с моркови
- Фритата Примавера
- Фритата с гъби и див ориз
- Бърза фритата с рукола и пресни подправки
- Фритата с тиква и сушени домати
- Фритата с аспержи и босилек
- Фритата с шунка, сирене и спанак
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
Коментари към Фритата със спанак, гъби и салата от авокадо