Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок

Необходими продукти:
- 500-700 грама бяло месо
- 2 стръка праз
- 500 милилитра пилешки бульон
- 2 чаени чаши кисело мляко
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- 2-3 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 2-3 стръка пресен копър
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сварете и накъсайте пилешкото месо. Разтопете маслото в тиган и запържете нарязания праз и брашното. Разредете с бульон, налейте внимателно и бъркайте, докато се получи гладка каша. Към нея прибавете разбитите млека с жълтъците и пилешкото месо. Оставете ястието да къкри за 15 минути, след готовност подправете със скълцан копър, сол, черен пипер и сок от лимон. Поднесете ястието топло. Добър апетит!
Източник: www.dianekochilas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТЕМИС БИО ЧАЙ РОЙБОС ПОРТОКАЛ филтър * 20
СТИКС ТОНИК ЗА ЛИЦЕ С ЧАЕНО ДЪРВО 100 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД ГОЛД ПОРТОКАЛ дъвчащи таблетки * 60
БАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА АРОМАТЕРАПИЯ МИКС 10 мл * 6
911 ВЕНОЛГОН МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА КРАКА 100 мл
АЛКАМИН pH БАЛАНС ПУДРА 150 г ХЕРБАМЕДИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Отглеждане на лимон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок