Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок

Необходими продукти:
- 500-700 грама бяло месо
- 2 стръка праз
- 500 милилитра пилешки бульон
- 2 чаени чаши кисело мляко
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- 2-3 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 2-3 стръка пресен копър
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сварете и накъсайте пилешкото месо. Разтопете маслото в тиган и запържете нарязания праз и брашното. Разредете с бульон, налейте внимателно и бъркайте, докато се получи гладка каша. Към нея прибавете разбитите млека с жълтъците и пилешкото месо. Оставете ястието да къкри за 15 минути, след готовност подправете със скълцан копър, сол, черен пипер и сок от лимон. Поднесете ястието топло. Добър апетит!
Източник: www.dianekochilas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
САНТЕ ДУШ ГЕЛ ЗА ТЯЛО С АНАНАС И ЛИМОН 500 мл
БИОХЕРБА АРОМА КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАСЛА СТОП - ДЕПРЕСИЯ 10 мл
АРМИНА БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 5 мл
ИКАРОВ МАСЛО ОТ БАДЕМ С ЛИМОН 55 мл
АНДРЕА ЛАБ ПОДХРАНВАЩА ОСНОВА ЗА НОКТИ 10.5 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Отглеждане на лимон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок