Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок

Необходими продукти:
- 500-700 грама бяло месо
- 2 стръка праз
- 500 милилитра пилешки бульон
- 2 чаени чаши кисело мляко
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- 2-3 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 2-3 стръка пресен копър
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сварете и накъсайте пилешкото месо. Разтопете маслото в тиган и запържете нарязания праз и брашното. Разредете с бульон, налейте внимателно и бъркайте, докато се получи гладка каша. Към нея прибавете разбитите млека с жълтъците и пилешкото месо. Оставете ястието да къкри за 15 минути, след готовност подправете със скълцан копър, сол, черен пипер и сок от лимон. Поднесете ястието топло. Добър апетит!
Източник: www.dianekochilas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР БЪЗ И ЛИМОН * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EPIC ADVENTURE 200 мл
РУМИ ИЛИЕВА БАЛСАМ ЗА УСТНИ МОХИТО 4,3 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЛИМОН * 60
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С КОФЕИН, МЕНТА И ЛИМОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Отглеждане на лимон
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок