Френски хляб със семена и лук

Необходими продукти:
500 грама брашно (200 грама пшенично + 150 грама ръжено + 150 грама царевично)
100 грама овесени ядки
50 грама пшенични зърна (жито)
50 грама слънчогледови семена
50 грама кимион семена
2 супени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици слънчогледово олио
2 средни глави лук
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с топлото мляко и оставете за няколко минути. Житото залейте с топла вода и за около 15 минути то трябва да набъбне, след което сложете да се вари в продължение на 10 минути и изплакнете с хладка вода.
Нарежете лука на ситно и го задушете до прозрачност на бавен огън.
Смесете брашното, маята, солта, захарта, семената. Добавете олиото, чаша топла вода и замесете тесто. Към него прибавете лука, овесените ядки и свареното жито. Омесете всичко заедно, покрийте тестото с кърпа и оставете за час на място, където не става течение.
След това прехвърлете в тава, нека престои в нея още 30 минути. Намажете повърхността с яйце, поръсете със семена кимион и слънчогледови, пшенични зърна. Изпечете хляба в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пилешки дробчета с лук
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Френски хляб със семена и лук