Френски хляб със семена и лук
Необходими продукти:
500 грама брашно (200 грама пшенично + 150 грама ръжено + 150 грама царевично)
100 грама овесени ядки
50 грама пшенични зърна (жито)
50 грама слънчогледови семена
50 грама кимион семена
2 супени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици слънчогледово олио
2 средни глави лук
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с топлото мляко и оставете за няколко минути. Житото залейте с топла вода и за около 15 минути то трябва да набъбне, след което сложете да се вари в продължение на 10 минути и изплакнете с хладка вода.
Нарежете лука на ситно и го задушете до прозрачност на бавен огън.
Смесете брашното, маята, солта, захарта, семената. Добавете олиото, чаша топла вода и замесете тесто. Към него прибавете лука, овесените ядки и свареното жито. Омесете всичко заедно, покрийте тестото с кърпа и оставете за час на място, където не става течение.
След това прехвърлете в тава, нека престои в нея още 30 минути. Намажете повърхността с яйце, поръсете със семена кимион и слънчогледови, пшенични зърна. Изпечете хляба в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
Коментари към Френски хляб със семена и лук