Френски хляб със семена и лук

Необходими продукти:
500 грама брашно (200 грама пшенично + 150 грама ръжено + 150 грама царевично)
100 грама овесени ядки
50 грама пшенични зърна (жито)
50 грама слънчогледови семена
50 грама кимион семена
2 супени лъжици суха мая
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици слънчогледово олио
2 средни глави лук
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с топлото мляко и оставете за няколко минути. Житото залейте с топла вода и за около 15 минути то трябва да набъбне, след което сложете да се вари в продължение на 10 минути и изплакнете с хладка вода.
Нарежете лука на ситно и го задушете до прозрачност на бавен огън.
Смесете брашното, маята, солта, захарта, семената. Добавете олиото, чаша топла вода и замесете тесто. Към него прибавете лука, овесените ядки и свареното жито. Омесете всичко заедно, покрийте тестото с кърпа и оставете за час на място, където не става течение.
След това прехвърлете в тава, нека престои в нея още 30 минути. Намажете повърхността с яйце, поръсете със семена кимион и слънчогледови, пшенични зърна. Изпечете хляба в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
Коментари към Френски хляб със семена и лук