Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Френски хляб бриош

Френски хляб бриош

от 30 яну 2018г., обновено на 08 фев 2018г.
Френски хляб бриош - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Бриош е един от най-известните френски хлябове. Той е лек и сладък, но същевременно с богат вкус, което го прави приложим както за сладки, така и за солени гарнитури.

Тестото за хляба е много нежно и с него се работи лесно. Може да запазите рецептата за някой съботен следобед, когато имате нужда да се отдадете на хляба и да релаксирате, докато месите.
И накрая идва най-трудното - да успеете да устоите на ароматния вкусен хляб, докато изстине и го нарежете.

Ето как да направите вкусния френски хляб бриош.

Необходими продукти:

  • 2 3/4 чаени чаши самонабухващо брашно
  • 1/4 чаена чаша обезмаслено сухо мляко
  • 3 супени лъжици захар на кристали
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 3 яйца + 1 жълтък (запазете белтъка)
  • 1/4 чаена чаша топла вода
  • 10 супени лъжици масло

Начин на приготвяне:

Представяме ви начин на приготвяне, в който се използва стационарен миксер, но вие може да омесите тестото на ръка или в хлебопекарна.  

Пригответе миксера, като сложите приставката за тесто. В купата сипете брашното, сухото мляко, захарта, солта и сухата мая. Разбъркайте 1-2 оборота и добавете течните съставки - яйцата и водата. Накрая прибавете маслото и оставете миксера да омеси тесто.

Готовото тесто прехвърлете в намазнена купа и го покрийте. Оставете го да втаса на стайна температура за 45 минути. След това прехвърлете тестото в хладилника и го оставете за 8 часа или за цяла нощ, но не повече от 12 часа.

Прехвърлете тестото в намазнена висока форма. Покрийте го със стреч фолио и оставете за 90 минути, докато се удвои. Намажете тестото с разбит белтък.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете бриоша 10 минути, без да отваряте фурната. След това намалете на 170 градуса и печете още 30 минути. 

Проверете с клечка дали хлябът е готов. Ако започне да образува коричка по-рано, го покрийте с фолио.

Оставете хляба да се охлади за 10 минути във формата, след което го прехвърлете върху решетка. За да запазите аромата и текстурата му, го сервирайте леко топъл. 

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com

Още по темата:
  • Хлебна запеканка с гъби и бекон Хлебна запеканка с гъби и бекон
  • Чеснови филийки с домати и мащерка Чеснови филийки с домати и мащерка
  • Сухари с чесън и пармезан Сухари с чесън и пармезан
  • Салата от ръжен хляб и домати с лук Салата от ръжен хляб и домати с лук
5.0/5 1 оценка

Коментари към Френски хляб бриош

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Френски хляб бриош
    www.framar.bg 
    на 02 July 2025 в 00:42
    Коментирайте "Френски хляб бриош"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Понички от хляб с конфитюр от ягоди
  • Царевичен хляб с ягодово сладко
  • Кюфтета от хляб и коприва
  • Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
  • Хлебен пудинг
  • Печен хляб с яйца и домати
  • Плосък хляб без глутен
  • Ядков хляб без брашно
  • Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол
  • Тъмен бананов хляб
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2021 дни, 13 часа и 52 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2106 дни, 8 часа и 55 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 4 дни, 8 часа и 53 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 6 дни, 1 час и 34 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 18 дни, 8 часа и 25 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 15 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЖАВАЛАТ КАНЕЛА капсули * 60

ЛЮКСЕОЛ РИЦИНОВО МАСЛО (ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ) 50 мл

КОЛАГЕН ЕКСПРЕС саше * 30 ЗОНАФАРМ

ЛЮКСЕОЛ ПОДХРАНВАЩО МАСЛО ЗА БРАДА 50 мл

ЕЛЛЕН ДАМСКИ ТАМПОНИ ПРОБИОТИЧНИ МЕДИУМ * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 18:17:35

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: Мария Петрова от 01 юли 2025г. в 17:11:09

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 16:53:08

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: Ангелова от 01 юли 2025г. в 16:17:46

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 15:46:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival