Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Френски хляб бриош

Френски хляб бриош

от 30 яну 2018г., обновено на 08 фев 2018г.
Френски хляб бриош - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Бриош е един от най-известните френски хлябове. Той е лек и сладък, но същевременно с богат вкус, което го прави приложим както за сладки, така и за солени гарнитури.

Тестото за хляба е много нежно и с него се работи лесно. Може да запазите рецептата за някой съботен следобед, когато имате нужда да се отдадете на хляба и да релаксирате, докато месите.
И накрая идва най-трудното - да успеете да устоите на ароматния вкусен хляб, докато изстине и го нарежете.

Ето как да направите вкусния френски хляб бриош.

Необходими продукти:

  • 2 3/4 чаени чаши самонабухващо брашно
  • 1/4 чаена чаша обезмаслено сухо мляко
  • 3 супени лъжици захар на кристали
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 3 яйца + 1 жълтък (запазете белтъка)
  • 1/4 чаена чаша топла вода
  • 10 супени лъжици масло

Начин на приготвяне:

Представяме ви начин на приготвяне, в който се използва стационарен миксер, но вие може да омесите тестото на ръка или в хлебопекарна.  

Пригответе миксера, като сложите приставката за тесто. В купата сипете брашното, сухото мляко, захарта, солта и сухата мая. Разбъркайте 1-2 оборота и добавете течните съставки - яйцата и водата. Накрая прибавете маслото и оставете миксера да омеси тесто.

Готовото тесто прехвърлете в намазнена купа и го покрийте. Оставете го да втаса на стайна температура за 45 минути. След това прехвърлете тестото в хладилника и го оставете за 8 часа или за цяла нощ, но не повече от 12 часа.

Прехвърлете тестото в намазнена висока форма. Покрийте го със стреч фолио и оставете за 90 минути, докато се удвои. Намажете тестото с разбит белтък.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете бриоша 10 минути, без да отваряте фурната. След това намалете на 170 градуса и печете още 30 минути. 

Проверете с клечка дали хлябът е готов. Ако започне да образува коричка по-рано, го покрийте с фолио.

Оставете хляба да се охлади за 10 минути във формата, след което го прехвърлете върху решетка. За да запазите аромата и текстурата му, го сервирайте леко топъл. 

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
  • Баница от стар хляб, шунка и кашкавал Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Коментари към Френски хляб бриош

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Френски хляб бриош
    www.framar.bg 
    на 17 August 2025 в 23:57
    Коментирайте "Френски хляб бриош"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Да разбием заблудите - хляба
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Погача за прощъпулник
  • Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Класическа рецепта за чабата
  • Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДефибрилацияДефибрилация

Дефибрилация

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечениеИнфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

Инфекция с Вибрио вулнификус (Vibrio vulnificus) - заразяване, симптоми, лечение

от 16 авг 2025г.Прочети повече
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 32 дни, 10 часа и 39 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 37 дни, 14 часа и 2 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 22:57:26

ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ

Коментар на: Петко Стоянов от 16 авг 2025г. в 21:18:41

ПРИМЛАЙФ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:21:00

Възпаление на кръвоносните съдове

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:19:52

СИОФОР таблетки 1000 мг * 30 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 авг 2025г. в 19:16:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival