Франзели с овесени ядки

Необходими продукти:
650-700 грама пшенично брашно
600 грама топла вода
100 грама овесени ядки
25 грама прясна мая
1 с. л. мед
щипка сол
Начин на приготвяне:
Замесете тесто в дълбока купа от посочените продукти с помощта на миксер: първо разтворете маята, сложете щипка сол и меда. Замесете тесто, прибавяйки брашното и овесените ядки. Оставете за час и половина (ще се получи течно тесто, но така трябва).
Поставете съд с гореща вода на дъното на фурната и я загрейте до 260-270 градуса. Изсипете тестото на плота (или масата), обилно посипан с брашно и разделете на 4 части, от които оформете франзели, без да месите. Усучете ги леко. Поставете ги върху намаслена хартия за печене и след това в нагорещена тава. Сложете във вече загрятата фурна. След 10 минути извадете съда с водата и намалете градусите на 150. Нека хлябът се пече още 10 минути.
Когато бъдат готови, извадете франзелките от фурната и ги оставете да изстинат напълно, преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ ВЕГАНА B12 100 г
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Бързи питки без месене
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Домашно парено тесто
- Хляб с орехи и брашно от елда
Коментари към Франзели с овесени ядки