Франзели с кисело мляко
Необходими продукти:
- 700 грама бяло брашно
- 150 милилитра топла вода
- 30 грама жива мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 супена лъжица сол
- 200 грама кисело мляко
- 1/3 чаена лъжичка сода за хляб
- допълнително брашно за разточване
Начин на приготвяне:
Към водата прибавете маята и захарта. Изчакайте сместа да се активира и я прибавете към предварително пресято в купа брашно. Добавете солта, киселото мляко и содата. Разбъркайте сместа с чисти ръце и върху набрашнена плоскост пригответе тесто.
Разделете на няколко равни части и оформете фитили с дължина по избор. Направете полуразрези по дължина на франзелите и подредете върху тава, покрита с лист пергамент.
Покрийте хлебчетата с прозрачно фолио и след като удвоят обема си, загрейте фурната на 190 градуса и изпечете за 40 минути. След готовност напръскайте с ледена вода, покрийте с чиста кърпа и след 10 минути подредете хляба и го поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.homeofhappy.at
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнена франзела с чеснов крем, маслини и бекон
- Бързи пици от багети
- Виенска франзела
- Печена франзела с меко сирене и сметана
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Домашни френски багети
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Ароматна запечена франзела с подправки, масло и кашкавал
- Запечена франзела със сирене и чесън
- Запечени чеснови филийки франзела с моцарела и риган
Коментари към Франзели с кисело мляко