Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Запечени чеснови филийки франзела с моцарела и риган

Запечени чеснови филийки франзела с моцарела и риган

Запечени чеснови филийки франзела с моцарела и риган - изображение

Необходими продукти:

  • 1 франзела
  • 5 супени лъжици краве масло
  • 2 чаени лъжици зехтин
  • 3 наситнени скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица сух риган
  • 1 неголяма чаша настъргана моцарела
  • сол, черен пипер по ваш вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете франзелата на филийки, дебели около 2-3 сантиметра.

В малка купа смесете маслото със зехтина, добавете чесъна, ригана, сол и черен пипер.

Нанесете равномерен слой от комбинацията върху хлебните резени, които след това запечете за 5 минути върху лист пергамент (или докато повърхността леко покафенее, но внимавайте да не прегорите).

След това извадете от фурната, поръсете филийките с моцарелата и ги върнете във фурната за още 2-3 минути, за да може сиренето да се разтопи и да се зачерви леко.

 

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookivan.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети