Пълнена франзела с пилешко и гъби

Необходими продукти:
- 1 франзела
- 1 брой пилешки гърди
- 70 грама кашкавал
- 1 домат
- 3-4 печурки
- 1 глава кромид лук
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете кромида на дребно, пилешките гърди - на малки кубчета и изпържете заедно двата продукта. Към тях прибавете заквасената сметана, задушете за няколко минути и свалете сместа от котлона.
Разрежете франзелата първо на две, след това всяка половинка надлъжно, за да се получат 4 дълги парчета. Издълбайте вътрешността им, така ще имате 4 хлебни лодки, които напълнете с пилешкото.
Върху месото подредете парченца кашкавал, след това доматени резени и най-отгоре гъбени плочки.
Сложете сандвичите в тава и ги изпечете за 15-20 минути във фурната (на 180 градуса). Не препичайте, защото франзелата ще изсъхне.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пресен чесън на жар със сос от печени зеленчуци и франзела с масло
- Виенска франзела
- Пълнена франзела с чеснов крем, маслини и бекон
- Бързи пици от багети
- Запечени чеснови филийки франзела с моцарела и риган
- Домашни френски багети
- Бърза пица Маргарита с франзела
- Франзела с плънка от пилешко, гъби и кашкавалено покритие
- Франзели с овесени ядки
- Лодки от хляб с бекон и кашкавал
Коментари към Пълнена франзела с пилешко и гъби