Пълнена франзела с пилешко и гъби
Необходими продукти:
- 1 франзела
- 1 брой пилешки гърди
- 70 грама кашкавал
- 1 домат
- 3-4 печурки
- 1 глава кромид лук
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете кромида на дребно, пилешките гърди - на малки кубчета и изпържете заедно двата продукта. Към тях прибавете заквасената сметана, задушете за няколко минути и свалете сместа от котлона.
Разрежете франзелата първо на две, след това всяка половинка надлъжно, за да се получат 4 дълги парчета. Издълбайте вътрешността им, така ще имате 4 хлебни лодки, които напълнете с пилешкото.
Върху месото подредете парченца кашкавал, след това доматени резени и най-отгоре гъбени плочки.
Сложете сандвичите в тава и ги изпечете за 15-20 минути във фурната (на 180 градуса). Не препичайте, защото франзелата ще изсъхне.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнена франзела с чеснов крем, маслини и бекон
- Запечена франзела със сирене и чесън
- Домашни френски багети
- Виенска франзела
- Ароматна запечена франзела с подправки, масло и кашкавал
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Печена франзела с меко сирене и сметана
- Лодки от хляб с бекон и кашкавал
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Купички от франзела, пълни с риба и запечени с кашкавал
Коментари към Пълнена франзела с пилешко и гъби