Домашни френски багети
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаени чаши топла вода
- 1 чаена лъжичка активна суха мая
- 3 1/4 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица фина морска сол
- масло от рапица за намазване
- 1/2 купа с лед
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маята и солта. Разбъркайте, направете среда, в която налейте топлата вода. Разбъркайте до хомогенност и оставете сместа да шупне. След това набрашнете плот, преместете и направете тесто.
Изчакайте да втаса и разточете кръгли кори с помощта на рапичното масло. Сгънете краищата отвътре навън и от четирите страни.
Оформете франзели, направете разрези по повърхността им с помощта на ножица и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене. Загрейте фурна на 70 градуса и сложете хляба.
На дъното й поставете чугунен тиган, в който сипете кубчетата лед. От парата тестото удвоява обема си по-бързо, а коричката му се получава хрупкава.
Повишете градусите до 180 и запечете за 15-20 минути. След готовност завийте с влажна кърпа, разрежете и поднесете хлебчетата, гарнирани с масълце.
Да ви е вкусно!
Източник: www.food52.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пълнена франзела с чеснов крем, маслини и бекон
- Виенска франзела
- Ароматна запечена франзела с подправки, масло и кашкавал
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Запечена франзела със сирене и чесън
- Печена франзела с меко сирене и сметана
- Лодки от хляб с бекон и кашкавал
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Купички от франзела, пълни с риба и запечени с кашкавал
- Пълнена франзела с пилешко и гъби
Коментари към Домашни френски багети