Филе от бяла риба със сос Мохито
Необходими продукти:
250 грама филе от бяла риба
сол и прясно смлян черен пипер - на вкус
2 с. л. зехтин
1 средна глава лук
1 червена сладка чушка (80-90 грама)
20 мл сухо бяло вино
зелен лимон за украса
За соса:
2 жълтъка
1 ч. л. зехтин
1-2 ч. л. сок от зелен лимон
1-2 ч. л. мента
Начин на приготвяне:
Важно: не размразявайте филето във вода, защото рибата губи значителна част от качествата си. Най-добре е да оставите да се размрази в хладилник (бавно, но ще се получи по-вкусно ястие).
Да преминем към приготвянето. Започнете със соса: в съд на водна баня разбийте жълтъците, добавяйки и зехтина. Разбива се до получаването на плътна пяна, след което сложете нарязаната на ситно мента и сока от лимона. Сосът е готов.
Следва основната част на ястието: нарежете лука и чушката на големи кръгове с дебелина 2-3 см. Овкусете филето със сол и пипер. Изпържете в зехтин първо зеленчуците (внимавайте да не прегорят), след това и филето с кожата надолу. Пържете около 1 минута и обърнете от другата страна. Прибавете бялото вино и оставете на котлона до готовност на рибата. Най-важното е да не я прегорите, защото ще бъде суха.
В средата на чиния сложете зеленчуците (с връх), а отгоре готовото филе. Залейте всичко със соса и украсете с резен зелен лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН прах 99 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 2628
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 29
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Зандер (бяла риба)
- Бяла риба със спанак, домати и маслини
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Печена бяла риба върху морска сол
- Кускус с бяла риба и бейби царевица
- Бяла риба в панировка от пармезан и лимон
- Бяла риба с броколи и гъби в сметана
- Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри
- Лаврак със зеле на пара
Коментари към Филе от бяла риба със сос Мохито