Турска закуска с яйца
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 глави лук, наситнени
- 1 червена чушка, почистена и наситнена
- 1 малка люта чушка, наситнена
- 8 чери домата
- 1 филийка хляб с квас, нарязана на кубчета
- 4 яйца
- 2 супени лъжици обезмаслено мляко
- сол и черен пипер на вкус
- малка връзка магданоз, наситнена
- 4 супени лъжици кисело мляко за сервиране
Начин на приготвяне:
Намажете с 1 супена лъжица зехтин вътрешността на уред за бавно готвене.
Загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин в тиган. Добавете наситнените лук, червена чушка и люта чушка и гответе, докато започнат да омекват. Пресипете в уреда за бавно готвене и добавете чери доматите, кубчетата хляб и разбъркайте всичко. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Разбийте яйцата с млякото и магданоза в купа и изсипете в уреда за бавно готвене, като се уверите, че сте покрили всички съставки. Оставете да се готви до готовност. Сервирайте с кисело мляко.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Турска закуска с яйца