Трицветни фусили с тиквички, босилек и бяло вино

Необходими продукти:
- 500 грама трицветна паста фусили
- 100 грама пържен хрупкав лук
- 1 зелена тиквичка
- 3 стръка пресен босилек
- 100 милилитра бяло вино
- сок от половин лимон
- сол и черен пипер
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете фусилите и ги охладете. В тенджера загрейте маслото и запържете нарязани на кубчета тиквички. Добавете хрупкавия лук, налейте виното и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок според вкуса.
Прибавете фусилите и нарязан ситно босилек. Гответе 10-15 минути, разсипете в чинийки и поднесете ястието, украсено с листенца босилек.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mentaeliquirizia.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Двуседмична диета с паста
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Трицветни фусили с тиквички, босилек и бяло вино