Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Трицветни фусили с тиквички, босилек и бяло вино

Трицветни фусили с тиквички, босилек и бяло вино

Трицветни фусили с тиквички, босилек и бяло вино - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама трицветна паста фусили
  • 100 грама пържен хрупкав лук
  • 1 зелена тиквичка
  • 3 стръка пресен босилек
  • 100 милилитра бяло вино
  • сок от половин лимон
  • сол и черен пипер
  • 20 грама масло

 

Начин на приготвяне:


Сварете фусилите и ги охладете. В тенджера загрейте маслото и запържете нарязани на кубчета тиквички. Добавете хрупкавия лук, налейте виното и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок според вкуса.

Прибавете фусилите и нарязан ситно босилек. Гответе 10-15 минути, разсипете в чинийки и поднесете ястието, украсено с листенца босилек.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.mentaeliquirizia.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеПроизводителиИсторияБотаника