Трицветна питка с масло и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 кг брашно
- 1 кубче жива мая
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лъжица захар
- 2 чаени лъжици сол
- 250-300 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица кисело мляко
- половин връзка спанак
- 150 грама сушени домати
- 100 грама разтопено масло
- 200 грама кашкавал, нарязан на кубчета
- 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе 3 купички. В първата пресейте брашното, добавете солта, захарта и разбъркайте. Разбийте яйцата, налейте зехтина и ги смесете. Разтворете маята в прясното мляко, добавете киселото и комбинирайте продуктите. Разбъркайте и разделете лепкавото тесто на три части.
Първата замесете само с брашно и оставете настрана. Сложете спанака в купата на блендер, налейте 2-3 капки зехтин и пасирате до гъста паста. По същия начин смелете сушените домати и замесете две отделни цветни теста. Изчакайте да втасат и ги накъсайте на части.
Разточете всяка, сложете парче кашкавал и оформете топчета. Подредете ги в застлана с лист пергамент тава, глазирайте с жълтък и оставете питата да втаса. Загрейте фурна на 200 градуса и изпечете до готовност. Разчупете я и поднесете топла, гарнирана с подправки по избор.
Да ви е вкусно!
Източник: ricette.giallozafferano.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Обикновен маслен крем
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Цветни рулца от тортила питки
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Трицветна питка с масло и кашкавал