Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
Необходими продукти:
- 200 грама кашкавал
- 200 грама заквасена сметана
- 2 яйца
- 4-5 супени лъжици брашно
- 2 стръка зелен лук
- 1/2 чаена лъжица сода
- сол на вкус
- олио за печене
Необходими продукти:
Настържете кашкавала, нарежете ситно зеления лук. Смесете ги и към тях добавете яйцата и сметаната. Разбъркайте добре, сложете содата и сол на вкус. След това започнете да добавяте постепенно брашно, докато се получи тесто (нужни са не повече от 5 супени лъжици с връх).
В намазнен сгорещен тиган изсипете тестото и заравнете. Изпечете го по 4-5 минути от едната страна, обърнете от другата и буквално след 2 минути извадете питката.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)