Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)

Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)

Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган) - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама кашкавал
  • 200 грама заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 4-5 супени лъжици брашно
  • 2 стръка зелен лук
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • сол на вкус
  • олио за печене

 

Необходими продукти:

Настържете кашкавала, нарежете ситно зеления лук. Смесете ги и към тях добавете яйцата и сметаната. Разбъркайте добре, сложете содата и сол на вкус. След това започнете да добавяте постепенно брашно, докато се получи тесто (нужни са не повече от 5 супени лъжици с връх).

В намазнен сгорещен тиган изсипете тестото и заравнете. Изпечете го по 4-5 минути от едната страна, обърнете от другата и буквално след 2 минути извадете питката.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно