Тофу с къри, тиква и зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици къри на прах
- 400 грама тофу
- 4 супени лъжици олио
- 1 малка тиква
- 1 глава лук
- 2 чаени лъжици настърган джинджифил
- 1 консерва 400 грама кокосово мляко
- 1 чаена лъжица кафява захар
- 8 чаени чаши нарязан кейл или манголд
- лимон
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Комбинирайте кърито, сол и черен пипер в купичка.
Подсушете тофуто с кухненска хартия и го нарежете на кубчета. Поставете го в купа и го подправете с 1 чаена лъжица от микса подправки.
Загрейте 2 лъжици мазнина в тиган на висока температура. Добавете резените тофу и ги оставете да придобият приятен препечен вид. Обърнете ги на всеки 2 минути, за да се запекат от всички страни. Прехвърлете ги в чиния, докато са ви нужни отново.
В същия тиган добавете останалото олио и запържете тиквата (нарязана на тънки парченца) и лука, джинджифила и останалата смес от подправки. Гответе около 4-5 минути. Добавете кокосовото масло, захарта и оставете да заври. Сложете кейла и гответе, докато омекне, като разбърквате. Върнете запърженото тофу в тигана и покрийте за 3-5 минути с капак. Свалете от котлона и полейте с малко лимонов сок на вкус – около 2 супени лъжици.
Ястието може да поднесете върху канапе от кафяв ориз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сирене тофу
- Тофу в соев сос със сусам
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Пържено тофу с чесън, соев сос и зелен лук
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Хрупкаво тофу без пържене
- Здравословна веган майонеза
- Тофу с гъби и лук
- Зеленчуково къри с нахут и тиква
- Веган тофу с карфиолен ориз
Коментари към Тофу с къри, тиква и зеленчуци