Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Тофу с къри, тиква и зеленчуци

Тофу с къри, тиква и зеленчуци

Тофу с къри, тиква и зеленчуци  - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици къри на прах
  • 400 грама тофу
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 малка тиква
  • 1 глава лук
  • 2 чаени лъжици настърган джинджифил
  • 1 консерва 400 грама кокосово мляко
  • 1 чаена лъжица кафява захар
  • 8 чаени чаши нарязан кейл или манголд
  • лимон
  • по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Комбинирайте кърито, сол и черен пипер в купичка.

Подсушете тофуто с кухненска хартия и го нарежете на кубчета. Поставете го в купа и го подправете с 1 чаена лъжица от микса подправки.

Загрейте 2 лъжици мазнина в тиган на висока температура. Добавете резените тофу и ги оставете да придобият приятен препечен вид. Обърнете ги на всеки 2 минути, за да се запекат от всички страни. Прехвърлете ги в чиния, докато са ви нужни отново.

В същия тиган добавете останалото олио и запържете тиквата (нарязана на тънки парченца) и лука, джинджифила и останалата смес от подправки. Гответе около 4-5 минути. Добавете кокосовото масло, захарта и оставете да заври. Сложете кейла и гответе, докато омекне, като разбърквате. Върнете запърженото тофу в тигана и покрийте за 3-5 минути с капак. Свалете от котлона и полейте с малко лимонов сок на вкус – около 2 супени лъжици.

Ястието може да поднесете върху канапе от кафяв ориз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно