Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Тофу с гъби и лук

Тофу с гъби и лук

Тофу с гъби и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1/2 жълт лук, нарязан
  • 3 накълцани на ситно скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица соев сос
  • 340 грама тофу, нарязано на кубчета
  • 1/2 червена чушка, нарязана
  • 3/4 чаена чаша нарязани гъби
  • 3 стръка зелен лук, нарязани
  • 2 накълцани домата
  • 1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
  • сол и пипер на вкус
  • чили сос за сервиране, по желание

Начин на приготвяне:

Задушете лука с чесъна в зехтина за 3-5 минути, докато омекне.

Добавете останалите продукти (с изключение сол и черен пипер). Задушавайте за 6-8 минути, като разбърквате от време на време. Когато зеленчуците омекнат, а тофуто се запържи подправете на вкус.

Сервирайте ястието като плънка на тортила питка или самостоятелно.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно