Тофу с гъби и лук
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/2 жълт лук, нарязан
- 3 накълцани на ситно скилидки чесън
- 1 чаена лъжица соев сос
- 340 грама тофу, нарязано на кубчета
- 1/2 червена чушка, нарязана
- 3/4 чаена чаша нарязани гъби
- 3 стръка зелен лук, нарязани
- 2 накълцани домата
- 1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- сол и пипер на вкус
- чили сос за сервиране, по желание
Начин на приготвяне:
Задушете лука с чесъна в зехтина за 3-5 минути, докато омекне.
Добавете останалите продукти (с изключение сол и черен пипер). Задушавайте за 6-8 минути, като разбърквате от време на време. Когато зеленчуците омекнат, а тофуто се запържи подправете на вкус.
Сервирайте ястието като плънка на тортила питка или самостоятелно.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сирене тофу
- Тофу в соев сос със сусам
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Пържено тофу с чесън, соев сос и зелен лук
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Здравословна веган майонеза
- Тофу с къри, тиква и зеленчуци
- Зеленчуково къри с нахут и тиква
- Хрупкаво тофу без пържене
- Пържено тофу в соев сос с джинджифил и лимон
Коментари към Тофу с гъби и лук