Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тортила с пилешко и шунка

Тортила с пилешко и шунка

Тортила с пилешко и шунка - изображение

Необходими продукти:

  • 3 броя панирани пилешки гърди
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • 1/2 чаена лъжица чесън на прах
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 8 тортила питки
  • 1/4 чаена чаша дижонска горчица – пълнозърнеста
  • 8 резена шунка
  • 1 1/2 чаена чаша настърган чедър
  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • пармезан за сервиране
  • сол и пипер за подправяне

Начин на приготвяне:

Подправете пилешките гърди с чесъна, риган, сол и пипер. Изпържете ги в 2 супени лъжици зехтин на висока температура за около 8-10 минути от всяка страна, докато филетата станат златистокафяви. Оставете за 10 минути месото да почине, след което нарежете на филии.

Намажете 4 от тортила питките с горчица и покрийте с по 2 резена от шунката. Отгоре разпределете резените пилешко и двата вида сирена. Поставете останалите 4 тортили отгоре.

В загрят тиган с 1 лъжица зехтин изпържете първата пълнена тортила. Всяка страна гответе около 3 минути, докато питките станат златисти и хрупкави, а сирената се разтопят.

Разрежете всяка тортила питка на 4 части и още гореща поръсете с пармезан.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти