Тортила с пилешко и шунка

Необходими продукти:
- 3 броя панирани пилешки гърди
- 1 чаена лъжица сушен риган
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
- 3 супени лъжици зехтин
- 8 тортила питки
- 1/4 чаена чаша дижонска горчица – пълнозърнеста
- 8 резена шунка
- 1 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- пармезан за сервиране
- сол и пипер за подправяне
Начин на приготвяне:
Подправете пилешките гърди с чесъна, риган, сол и пипер. Изпържете ги в 2 супени лъжици зехтин на висока температура за около 8-10 минути от всяка страна, докато филетата станат златистокафяви. Оставете за 10 минути месото да почине, след което нарежете на филии.
Намажете 4 от тортила питките с горчица и покрийте с по 2 резена от шунката. Отгоре разпределете резените пилешко и двата вида сирена. Поставете останалите 4 тортили отгоре.
В загрят тиган с 1 лъжица зехтин изпържете първата пълнена тортила. Всяка страна гответе около 3 минути, докато питките станат златисти и хрупкави, а сирената се разтопят.
Разрежете всяка тортила питка на 4 части и още гореща поръсете с пармезан.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Рулца от тортила питки с дип от грах и сирена
- Тортила питки с плънка от пилешко и кориандър
- Тортила питки с наденица и яйца
- Испански омлет с картофи /тортиля/
- Тортиля с боб и зеленчуци
- Енчиладас с телешко и доматен сос
- Тортила с банани и фъстъчено масло
- Испанска тортиля с картофи
Коментари към Тортила с пилешко и шунка