Торта-суфле с мокко и глазура от кафе

Необходими продукти
За тестото:
4 големи яйца
200 грама пудра захар
220 грама брашно
За сиропа:
130 грама пудра захар
120 милилитра кафе мокко
1 супена лъжица коняк
За суфлето:
300 милилитра течна високомаслена сметана
300 грама пудра захар
20 грама желатин
200 милилитра прясно мляко
За глазурата:
2 супени лъжици кафе (сварено) с мляко
50 грама масло
3 супени лъжици пудра захар
3 супени лъжици фино смляно и добре изпечено кафе
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците и белтъците. Жълтъците разбъркайте с 3/4 от пудрата захар, след което разбийте, докато сместа увеличи обема си 2-3 пъти. Към края на разбиването прибавете останалата пудра захар.
Белтъците разбийте до получаването на плътна пяна. 1/3 от нея смесете с жълтъците, прибавете брашното и разбъркайте леко. След това прибавете останалата белтъчена пяна и разбъркайте до еднородност.
С тестото запълнете 2/3 (във височина) от кръгла форма за печене. Заравнете повърхността с помощта на лъжица или нож.
Изпечете блата в загрята до 200-220 градуса фурна за около 35-50 минути (до готовност). Оставете го да престои 8-12 часа, след което разрежете хоризонтално на две части.
Направете сироп, смесвайки кафето с пудрата захар и лъжица коняк. Сиропирайте блатовете с ароматната течност.
Заемете се с направата на суфлето.
Залейте желатина с прясното мляко. Когато набъбне, поставете съда на котлона и сгорещете сместа, но не допускайте да заври. Бъркайте до разтваряне на желатина.
Разбийте охладената сметана с пудрата захар, докато се получи гъста твърда пяна. Смесете я с разтворения в млякото желатин и разбъркайте до еднородност.
Прехвърлете суфлето в разглобяема форма и приберете в хладилника за 2 часа.
Глазурата пригответе, смесвайки на водна баня свареното кафе с маслото, пудрата захар и смляното изпечено кафе. Бъркайте комбинацията, докато стане еднородна.
Когато извадите суфлето от хладилника, сложете го между двата блата и полейте тортата с глазурата. Приберете я в хладилника за 5-6 часа, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: cookinglife.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
НовМЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
Коментари към Торта-суфле с мокко и глазура от кафе