Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове

Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове

от 14 ное 2019г., обновено на 22 ное 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Тортата Опера е класически френски десерт, идващ от далечната 1890-а година, като все още се водят спорове кой точно е измислил рецептата. Тортата е с бадемови блатове, маслен крем с кафе и шоколад.

Необходими продукти

за бадемовите блатове:

  • 6 белтъка на стайна температура
  • 2 супени лъжици захар
  • 2 чаени чаши бланширани бадеми, смлени
  • 2 1/4 чаени чаши пудра захар, пресята
  • 6 цели яйца
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 3 супени лъжици масло, разтопено и охладено

за масления крем с кафе:

  • 2 супени лъжици инстантно кафе
  • 2 супени лъжици гореща вода
  • 1 чаена чаша захар
  • 3 супени лъжици вода
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 14 супени лъжици масло (на стайна температура)

за шоколадовия ганаш:

  • 220 грама черен шоколад
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1/4 чаена чаша сметана
  • 4 супени лъжици масло на стайна температура

за шоколадовата глазура:

  • 140 грама черен шоколад, нарязан на ситно
  • 1/2 чаена чаша масло

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрее на 210 градуса и намазнете две правоъгълни тави с размери 30 на 20 сантиметра, застелете ги с хартия за печене.

Започнете приготвянето на блата

С миксер разбийте белтъците, добавяйки лъжица по лъжица захарта, докато получите меки върхове.

В друга купа сложете смлените бадеми, пудрата захар и целите яйца, разбъркайте добре. Добавете брашното и разбъркайте.

На части прибавяйте бадемовата смес към белтъците, като бъркате с шпатула, накрая сложете разтопеното масло.

изпечените блатове

Разпределете тестото между двете тави и изпечете за 5 минути, докато съвсем леко блатовете покафенеят.

Поставете по лист пергаментова хартия върху двата блата и обърнете върху чиста повърхност. Внимателно отстранете листа хартия, върху който се е пекъл блатът, и го оставете да се охлади напълно.

Пригответе крема с кафе

Разтворете кафето в горещата вода и разбъркайте.

захарния сироп

В касерола сложете 1 чаша захар, 3 лъжици вода и 1 лъжица екстракт от ванилия. Варете, докато кристалчетата се разтопят (не трябва да се получава карамел - ако имате термометър, измерете 125 градуса).

С миксер разбийте яйцето и жълтъка, докато се получи пухкава смес.

маслен крем с кафе

Добавете при непрекъснато бъркане захарния сироп на тънка струя. Когато продуктите се комбинират, сипете кафето. Продължете да бъркате и добавяйте по 1 супена лъжица от разтопеното масло, докато се усвои напълно от сместа. Трябва да получите мек пухкав крем.

Пригответе ганаша

В касерола сложете млякото и сметаната. Когато заврат, веднага свалете от котлона и прибавете шоколада. Изчакайте 2 минути, след което разбъркайте, за да се получи еднородна смес.

Накрая прибавете маслото и бъркайте, докато се комбинират.

Сглобете тортата

Разрежете блатовете през средата, за да се получат 4 еднакви по големина парчета.

Сложете едно в тава, застлана с хартия за печене.

Внимателно разпределете 3/4 от масления крем върху него и разнесете. Поставете следващия блат и обилно намажете с ганаш. Сега е ред и на третия последен блат - покрийте го с тънък слой от масления крем. Четвъртият блат остава, но може да използвате и него, ако решите.

Охладете тортата за 1 час, преди да я полеете с глазурата.

намазаната с глазура торта

За глазурата разтопете маслото: оставете го да заври и отделете от него образувалата се пяна, за да извлечете само най-чистото от маслото. Добавете шоколада към топлото масло и разбъркайте.

Полейте тортата с получената глазура и оставете в хладилник да се стегне.

торта опера

След това отрежете краищата на тортата, за да може да се изравни и да е почистена от разтеклата се глазура.

Сервирайте тортата!

Източник:

thespruceeats.com

Още по темата:
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Маслен крем за торти и сладкиши Маслен крем за торти и сладкиши
  • Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши) Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!
БАДЕМОВО МАСЛО 100 мл ENERGY GROUP
43.70лв.

БАДЕМОВО МАСЛО 100 мл ENERGY GROUP

ОЛИВЕНОЛ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
25.40лв.

ОЛИВЕНОЛ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл

БИОХЕРБА БОЯ ЗА КОСА СИНЬО - ЧЕРНА
6.80лв.

БИОХЕРБА БОЯ ЗА КОСА СИНЬО - ЧЕРНА

ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 57 ЗЛАТНО СВЕТЛО КАФЯВ
7.10лв.

ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 57 ЗЛАТНО СВЕТЛО КАФЯВ

ЛУМЕНЕ VALO НОЩЕН КРЕМ-МАСКА С ВИТАМИН Ц ЗА БЛЯСЪК И СИЯНИЕ 50 мл
66.00лв.

ЛУМЕНЕ VALO НОЩЕН КРЕМ-МАСКА С ВИТАМИН Ц ЗА БЛЯСЪК И СИЯНИЕ 50 мл

Коментари към Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове
    www.framar.bg 
    на 29 July 2025 в 04:29
    Коментирайте "Торта Опера с кафе, шоколад и бадемови блатове"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бадеми - полезни и вредни свойства
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Ползи и вреди на бадемовото брашно
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Бадем
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Домашни пърленки без глутен
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 12 дни, 15 часа и 11 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 31 дни, 12 часа и 39 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 17 дни, 18 часа и 33 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 19 дни, 18 часа и 10 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 24 дни, 16 часа и 30 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 33 дни, 5 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БОРОТАЛКО ДЕО СПРЕЙ СОФТ 150 мл

БОЧКО МОКРИ КЪРПИ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С 99.6% ВОДА * 64

ПЛАСТИР ЗА МАЗОЛИ И КОКОШИ ТРЪН * 6 бр.

ФУНГОЛОН капсули 50 мг * 7 ТЕВА

УНАЗИН таблетки 375 мг * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АРНИКА МОНТАНА 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 28 юли 2025г. в 18:22:08

ПРЕГАБАЛИН капсули 75 мг * 56

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 28 юли 2025г. в 18:21:35

ЕМОФИКС унгвент за кръвоспиране 30 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 28 юли 2025г. в 18:20:41

АРНИКА МОНТАНА 30 СН

Коментар на: Лилия Павлова от 28 юли 2025г. в 18:16:18

РОЗВЕРА таблетки 10 мг * 30 KRKA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 28 юли 2025г. в 18:10:08
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival