Топла салата с патладжани

Необходими продукти:
- патладжани
- моркови
- лук
- домати
- чушка
- чесън
- магданоз
- соев сос
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите и лука и ги пасирайте с олио. Изсипете сместа в купа и добавете соев сос и сок от чесъна, разбъркайте и оставете да поеме.
Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете и ги оставете 5-10 минути. След това ги измийте, подсушете и изпържете от двете страни в олио. Сложете ги в гевгир, за да се отцедят от излишната мазнина.
Нарежете чушката на не много големи квадратчета и я запържете в олио. Доматите се режат на малки кубчета, магданозът се нарязва.
Подреждаме продуктите в съда за сервиране на слоеве: първи слой – патладжани, след това пасираната смес (моркови с лук), следват чушката, доматите и магданоза. Продължавате да редувате по този начин.
Топлата салата с патладжани се сервира веднага, но и в студен вид също е много вкусна.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
Коментари към Топла салата с патладжани