Топла салата с патладжани
Необходими продукти:
- патладжани
- моркови
- лук
- домати
- чушка
- чесън
- магданоз
- соев сос
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите и лука и ги пасирайте с олио. Изсипете сместа в купа и добавете соев сос и сок от чесъна, разбъркайте и оставете да поеме.
Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете и ги оставете 5-10 минути. След това ги измийте, подсушете и изпържете от двете страни в олио. Сложете ги в гевгир, за да се отцедят от излишната мазнина.
Нарежете чушката на не много големи квадратчета и я запържете в олио. Доматите се режат на малки кубчета, магданозът се нарязва.
Подреждаме продуктите в съда за сервиране на слоеве: първи слой – патладжани, след това пасираната смес (моркови с лук), следват чушката, доматите и магданоза. Продължавате да редувате по този начин.
Топлата салата с патладжани се сервира веднага, но и в студен вид също е много вкусна.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
Коментари към Топла салата с патладжани