Топла салата с патладжани

Необходими продукти:
- патладжани
- моркови
- лук
- домати
- чушка
- чесън
- магданоз
- соев сос
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите и лука и ги пасирайте с олио. Изсипете сместа в купа и добавете соев сос и сок от чесъна, разбъркайте и оставете да поеме.
Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете и ги оставете 5-10 минути. След това ги измийте, подсушете и изпържете от двете страни в олио. Сложете ги в гевгир, за да се отцедят от излишната мазнина.
Нарежете чушката на не много големи квадратчета и я запържете в олио. Доматите се режат на малки кубчета, магданозът се нарязва.
Подреждаме продуктите в съда за сервиране на слоеве: първи слой – патладжани, след това пасираната смес (моркови с лук), следват чушката, доматите и магданоза. Продължавате да редувате по този начин.
Топлата салата с патладжани се сервира веднага, но и в студен вид също е много вкусна.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Салата от маслини и лук
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Салата с лимец, нахут и зеленчуци
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Топла салата с патладжани