Топла салата с патладжани
Необходими продукти:
- патладжани
- моркови
- лук
- домати
- чушка
- чесън
- магданоз
- соев сос
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите и лука и ги пасирайте с олио. Изсипете сместа в купа и добавете соев сос и сок от чесъна, разбъркайте и оставете да поеме.
Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете и ги оставете 5-10 минути. След това ги измийте, подсушете и изпържете от двете страни в олио. Сложете ги в гевгир, за да се отцедят от излишната мазнина.
Нарежете чушката на не много големи квадратчета и я запържете в олио. Доматите се режат на малки кубчета, магданозът се нарязва.
Подреждаме продуктите в съда за сервиране на слоеве: първи слой – патладжани, след това пасираната смес (моркови с лук), следват чушката, доматите и магданоза. Продължавате да редувате по този начин.
Топлата салата с патладжани се сервира веднага, но и в студен вид също е много вкусна.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Рецепти за салати от маруля
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
Коментари към Топла салата с патладжани