Топла картофена салата с печен чесън и сметана
Необходими продукти:
700 грама картофи
1 глава чесън
3 - 4 супени лъжици заквасена сметана
3 - 4 супени лъжици майонеза
маслини по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели и необелени. Изпечете главата чесън във фурната при 200 градуса за 45 минути, като преди това отрежете горната част, поставите върху парче фолио, полейте с лъжица вода и увийте плътно с фолиото.
Почистете маслините от костилките, нарежете на 2 - 3 части. Майонезата и сметаната трябва да бъдат със стайна температура.
Не сварявайте прекалено картофите, нека останат достатъчно твърди. Когато се охладят, обелете и нарежете на кубчета с размери около 2 сантиметра.
Щом и чесънът е готов, изчакайте 5 - 10 минути да изстине и развийте фолиото. Извадете скилидките (ако е изпечен добре, това става лесно), "изстисквайки" (като паста за зъби).
Смесете майонезата, сметаната и чесъна. Изсипете върху нарязаните подсолени картофи, сложете маслините и салатата е готова.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с нахут, червен лук и къри
- Картофена салата с мариновани гъби и копър
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Картофена салата с репички, кисели краставички и майонеза
- Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
Коментари към Топла картофена салата с печен чесън и сметана